Video&Foto Connecting Europe Express, trenul-simbol al Europei, a ajuns în Gara de Nord și va rămâne în România până duminică

Data actualizării: Data publicării:
Connecting Europe Express in gara de nord
Trenul Connecting Europe Express a ajuns în România. FOTO: Captură Facebook Ministerul Transporturilor

Connecting Europe Express, trenul-simbol prin care Bruxelles atrage atenția asupra importanței investițiilor în căile ferate, a ajuns, vineri, în Gara de Nord din București.

CFR a pus la dispoziție locomotiva care a tras trenul până la peronul 14 din Gara de Nord.

Trenul a intrat în țară pe la Giurgiu, unde a stat în gară 27 de minute. Delegația Connecting Europe a fost întâmpinată cu un mesaj de bun venit și un semne de carte, un suvenir cu motive tradiționale românești.

tren-europa-cfr-fb
Trenul Connecting Europe Express a ajuns în România. FOTO: CFR Călători

De asemenea, oficialilor le-au fost prezentate istoria primei căi ferate din România și macheta celei mai vechi locomotive românești cu abur, CFR 43 Călugăreni.

Trenul va rămâne în România până duminică dimineața, când va pleca din țară pe la Curtici.

tren-europa-cfr-fb.jpg1
Trenul Connecting Europe Express a ajuns în România. FOTO: CFR Călători

În România străbate 900 de kilometri și va opri în mai multe gări de pe parcurs, inclusiv la Brașov, Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea și Arad. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Evenimentul are loc într-un moment difcilil pentru CFR Călători, după ce Ovidiu Vizante a demisionat de la conducerea instituției. El a intrat în atenția publică în luna iulie printr-un scandal pornit de la o afirmație a sa în care a reacționat iritat când a fost întrebat de ce nu s-a găsit o soluție pentru 30 de copii care au stat opt ore într-un tren.

Cu ocazia Anului European al Căilor ferate, #ConnectingEurope Express este trenul care străbate Europa și care atrage atenția asupra importanței călătoriei cu trenul pentru un viitor sustenabil.

Anul 2021 a fost desemnat ca fiind „anul căilor ferate” în UE.  

Traseul trenului este de peste 20.000 km, incluzând traversarea a 26 de țări și oprirea în peste 100 de localități. Punctul final va fi în 7 octombrie, la Paris.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri