Video Copaci doborâți de vânt în București. Capitala este sub cod galben de vijelii

Data actualizării: Data publicării:
pompierii taie un copac doborat de furtuna
Copac doborât de furtună. Imagine cu caracter ilustrativ. Foto: Inquam Photos / George Călin

Vântul puternic a doborât mai mulți copaci în București, sâmbătă și duminică. Capitala se află sub cod galben de vânt, iar până la ora 18.00 sunt anunțate rafale de până la 60 km/h.

ACTUALIZARE 13.00 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov a gestionat 27 intervenţii în Capitală duminică, în intervalul orar 6,00 -12,00, ca urmare a fenomenelor meteo (vânt în rafale), pe durata codului galben.

„Acestea au constat în îndepărtarea a 19 copaci şi a opt elemente de construcţie desprinse de vânt. Au fost avariate opt autoturisme. În Ilfov au fost gestionate două intervenţii pentru îndepărtarea unor elemente de construcţie”, informează sursa citată.

ISU reaminteşte că ne aflăm sub incidenţa atenţionării meteorologice de vânt cu rafale până la ora 18,00 şi recomandă să respectarea următoarele măsuri preventive: evitarea adăpostirii sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie; sistarea activităţilor desfăşurate în teren deschis sau la înălţime; închiderea ferestrelor locuinţelor şi altor categorii de construcţii; neatingerea stâlpilor sau conductoarele de electricitate căzute la pământ.

ȘTIREA INIȚIALĂ. Un copac a fost doborât de vânt, în această dimineață, în cartierul Cotroceni din Capitală. Pomul s-a prăbușit pe trotuar și peste un gard, blocând intrarea într-un bloc.

 

Pompierii au intervenit imediat pentru a-l tăia și a debloca accesul locatarilor.

Din fericire nu au fost victime.

Azi-noapte, în sectorul 2, un alt pom a fost pus la pământ de rafalele puternice de vânt.

Până la ora 18.00, Capitala este sub cod galben de vânt. 

Citește și: Vremea rea a făcut ravagii în țară. Mai mulți turiști sunt blocați din cauza zăpezii, iar copacii au căzut pe mașini

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri