Copil de 4 ani, luat de viitură de lângă părinții săi, în județul Bihor. Micuțul a fost găsit fără viață, după mai mult de 12 ore

Data publicării:
viitura 2
Foto: captura TV

Un copil de 4 ani a fost luat de viitură, de lângă părinții lui, sâmbătă seară, în satul Valea de Sus, județul Bihor. Pompieri, salvamontiști și localnici l-au căutat până noaptea, când au fost nevoiți să renunțe din cauza condițiilor meteo. Duminică a fost găsit trupul neînsuflețit al copilului.

ACTUALIZARE Trupul neînsuflețit al copilului a fost găsit de echipele de căutare duminică, în jurul orei 10.00, informează Digi.24. 

Micuțul a fost târât de viitură circa 3 kilometri față de locul de unde a fost smuls de lângă părinți.

De asemenea, mașina în care se afla familia a fost dusă de curent la vale mai bine de un kilometru.

Potrivit informațiilor transmise de Digi24, o familie cu doi copii a fost surprinsă de viitură sâmbătă seară, în  timp ce traversau cu mașina un pârâu din satul Valea de Sus, Bihor, pentru a ajunge acasă.

Pentru că mașina era deja blocată, iar apa crescuse foarte mult, tatăl a scos copiii pe rând pentru a-i duce pe uscat. Primul a fost copilul de 4 ani, pe care l-a dus până la mal, și s-a întors la mașină, pentru a-și recupera soția și celălalt copil, mai mic. Când au ajuns la mal, copilul de 4 ani dispăruse, luat de ape.  


ȘTIRE INIȚIALĂ Tragicul eveniment s-a petrecut sâmbătă seară, în satul Valea de Sus, jud. Bihor. Copilul se afla în mașină, împreună cu părinții săi, când au fost surprinși de viitura formată în urma ieșirii pârâului din matcă, a declarat Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt ISU Crișana, la Digi24. Familia a coborât din mașină, încercând să ajungă într-un loc sigur, moment în care micuțul a fost smuls și luat de ape.

Autoritățile au fost alertate și s-au format echipe de căutare, la care au luat parte pompieri militari, salvamontiști, localnici. Din cauza condițiilor meteo dificile - județul se afla sub cod portocaliu de ploi - căutările au fost întrerupte la ora 1 noaptea și reluate duminică dimineață, la ora 6.30.

Sâmbătă a fost acoperită o zonă de peste 6 kilometri, iar duminică vor fi extinse căutările.

Editor: B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri