Rămășițele unui copil de doi ani adus în vacanță la bunici au fost găsite după opt luni de la dispariția lui

Data actualizării: Data publicării:
anuntul cu dispartia lui emile soleil
Emile Soleil fusese adus să stea în vacanța de vară la bunici, iar în 8 iulie a fost dat dispărut.. FOTO: Jandrmeria Națională (Sky News)

Un băiețel de doi ani a dispărut în iulie, iar după opt luni, rămășițele lui au fost găsite nu departe de zona unde fusese văzut ultima oară. Emile Soleil fusese adus să stea în vacanța de vară la bunici, iar în 8 iulie a fost dat dispărut.

Osemintele copilului au fost descoperite sâmbătă de o persoană, în Le Vernet, o localitate în Alpii francezi.

Emile Soleil, în vârstă de doi ani, dispăruse în 8 iulie 2023, iar testele medico-legale efectuate asupra oaselor găsite au indicat că acestea aparțin băiatului, scrie Sky News. Băiatul a fost văzut ultima dată de doi martori mergând pe o stradă din apropierea casei bunicilor săi în 8 iulie anul trecut, au spus la acea vreme  autoritățile. Fusese adus în zonă cu o zi înainte, ca să stea la bunicii materni pe timpul verii.

Procurorul Jean-Luc Blachon nu a făcut declarații cu privire la cauza morții copilului, dar a spus că anchetatorii criminaliști continuă să analizeze rămășițele, în timp ce poliția face percheziții.

La vremea dispariției, pentru căutarea copilului fusese declanșată o amplă acțiune de căutare, la sol, dar și cu drone și un elicopter. Zeci de polițiști și un câine de căutare au scotocit în zonă. De asemenea, familia participase la un proces de reconstituire. Polițiștii nu au putut spune atunci ce s-a întâmplat cu copilul.

Un procuror a declarat după câteva zile că este puțin probabil ca un copil atât de mic să fi supraviețuit din cauza căldurii de iulie.

Ancheta a pornit ca un caz de dispariție, iar apoi a continuat ca o posibilă răpire. Poliția nu a exclus nicio ipoteză și a luat în calcul inclusiv crimă, un accident sau o cădere.

La sfârșitul lunii noiembrie, cu o zi înainte ca Emile să fi împlinit trei ani, părinții lui au făcut apel public pentru găsirea lui.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri