Video Cozi la maratonul de vaccinare din Timișoara. Peste 300 de persoane s-au imunizat în cursul nopții

Data actualizării: Data publicării:
oameni care stau la coada pentru vaccinare
Peste 1400 de persoane au fost imunizate până acum în Maratonul Vaccinării de la Timișoara. Foto: tion.ro

La Timișoara este a doua zi a maratonului vaccinării, care va dura 3 zile și 3 nopți. Peste 300 de persoane au fost imunizate în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, iar dis-de-dimineață se formase deja o altă coadă. Până luni se pot imuniza peste 10.000 de oameni. Și motocicliștii iau parte la acest maraton.

Potrivit DSP Timiș, citată de Mediafax, în cursul nopții au fost vaccinate 305 persoane, ceea ce face ca numărul total al celor imunizați de la începerea maratonului să ajungă la peste 1450.

Maratonul Vaccinării se desfășoară weekendul acesta, de vineri de la ora 16.00 până luni la ora 8.00, în fața Sălii Olimpia din Timișoara.

„Comunitatea timișoreană se mobilizează din nou, pentru acest eveniment unic în România - 3 zile de vaccinare non-stop, fără programare. Mulțumesc tuturor voluntarilor care fac asta posibil. Spuneți mai departe! Azi e o coadă deja lungă - veniți sâmbătă sau duminică, la ore mai puțin aglomerate. Sunt 10.000 doze Pfizer disponibile”, a scris vineri pe Facebook primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Oricine se poate imuniza cu Pfizer fără programare la Maratonul Vaccinării

Maratonul Vaccinării a început vineri după-amiaza la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara, unde au fost organizate 30 unde fluxuri la care se pot vaccina 10.000 de persoane cu serul Pfizer, până luni, la ora 8.00. Cei care vor să se vaccineze se pot prezenta direct, fără programare, doar pe baza cărţii de identitate.

Vaccinarea se va face cu vaccinul Pfizer, iar rapelul se va asigura printr-un maraton identic, la 21 de zile de la prima doză. Se pot vaccina persoanele care au împlinit 16 ani, dar pentru minori este necesar un acord scris al unuia dintre părinţi sau tutore legal.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri