Crimele de la Caracal, în presa străină: „O afacere sordidă care a șocat România și a scos la iveală probleme serioase”

Data actualizării: Data publicării:
presa crima

România continuă să fie în atenția presei internaționale. Cazul crimelor din Caracal prima pagină a ziarelor. Jurnaliștii scriu că suspectul a recunoscut crimele, ceea ce a făcut ca furia românilor la adresa poliției să crească.

"Suspectul de crimă din România a recunoscut că a ucis două adolescente, un caz care a revoltat publicul", a titrat agenția Reuters. Jurnaliștii au amintit că Gheorghe Dincă era deja reținut ca principalul suspect în cazul disparițiilor celor două fete.

"Suspectul a recunoscut că a omorât două adolescente, în timp ce furia față de poliție crește", a notat și cotidianul britanic The Guardian. Ziariștii acestei publicații au scris că Alexandra, fata de 15 ani, a sunat de trei ori la numărul de urgență 112 ca să spună că a fost răpită, dar că autoritățile au avut nevoie de 19 ore ca să localizeze apelul.

"Eșecul poliției de a salva fetele a provocat furie în România", a transmis Deutsche Welle, ediția în engleză. Publicația l-a citat pe avocatul bărbatului, care a spus că cele două adolescente au mers de bună voie cu Gheorghe Dincă, dar că s-au certat iar mecanicul auto le-a omorât.

"O afacere sordidă care a șocat România și care a scos la iveală probleme serioase din cadrul poliției", așa a descris publicația franceză Le Point crimele din Caracal. Jurnaliștii au scris că Gheorghe Dincă, arestat pentru 30 de zile, și-a recunoscut faptele după ce a negat totul mai bine de 24 de ore.

Portalul belgian 7sur7 a menționat că în curtea lui Gheorghe Dincă au fost descoperite rămășițe umane arse, dinți și bijuterii. De asemenea, jurnaliștii au amintit că, până acum, au fost destituiți șeful Poliției Române, trei șefi ai poliției locale și prefectul județului Olt, toți acuzați de greșeli severe.

Editor web: Alina Popescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri