„Maniacul de pe Volga”. Criminalul în serie care a ucis 31 de femei în Rusia și-a aflat pedeapsa

Data actualizării: Data publicării:
barbat tuns scurt
Radik Tagirov FOTO: Poliția rusă

Un criminal în serie rus cunoscut sub numele de „Maniacul de pe Volga” a fost condamnat joi la închisoare pe viață pentru uciderea a 31 de femei.

Radik Tagirov a fost arestat în 2020, fiind suspectat de mai multe crime. Acestea au fost comise în 2011 și 2012, în 15 orașe din regiunea Tatarstan situată la aproximativ 730 km est de Moscova, potrivit The Independent, care citează presa rusă de stat.

Radik Tagirov FOTO: Profimedia Images
Radik Tagirov FOTO: Profimedia Images

Anchetatorii spun că Tagirov se dădea drept asistent social, electrician sau instalator și în felul acesta reușea să intre în casele femeilor singure și, de regulă, în vârstă, le ucidea prin strangulare și le fura banii și obiectele de valoare.

Tagirov era lăcătuș și înainte a mai făcut închisoare pentru furturi mărunte. Tribunalul din orașul Kazan l-a găsit vinovat și de mai multe tentative de omor, precum și de atacuri asupra a încă 34 de femei în vârstă.

Poliția l-a căutat ani de zile și a oferit o recompensă de 3 milioane de ruble (aprox. 28.000 de euro) pentru informațiile care au dus în final la arestarea lui.

Tagirov este considerat acum unul dintre cei mai teribili criminali în serie din Rusia.

în 2007, polițistul siberian Mihail Popkov a fost condamnat pentru 78 de crime comise între 1992 și 2007. A violat și ucis femei cu toporul după ce le invita la plimbare.

„Ucigașul cu tabla de șah” Alexander Pichushkin a fost condamnat la închisoare pe viață în 2007 pentru 48 de crime. El a spus că vrea să omoare o persoană pentru fiecare dintre cele 64 de pătrate de pe tabla de șah.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri