Video Cum a fost salvată fetița de 5 ani sechestrată de tatăl ei. Polițiștii l-au convins pe bărbat să scoată din casă două butelii de gaz

Data actualizării: Data publicării:
politisti
Cum a fost salvată fetița de 5 ani sechestrată de tatăl ei. Polițiștii l-au convins pe bărbat să scoată din casă două butelii de gaz. Foto: Digi24

Final fericit în cazul fetiței de 5 ani sechestratate de tatăl său în locuința lor din Chiajna. După 28 de ore, copilul a fost salvat și se află acum în custodia poliției. A fost cea mai lungă negociere din istoria poliției române și s-a încheiat la scurt timp după ce avocata bărbatului a intrat în casă și a vorbit cu acesta. Polițiștii spun că a fost o operațiune complexă, îngreunată de faptul că bărbatul nu a avut nicio solicitare concretă.

„Operațiunea s-a derulat prin mai multe structuri ale Ministerului de Interne, până la nivelul unei celule de criză. Un rol determinant a fost al negociatorilor, care au fost permanent în legătură cu bărbatul, timp de aproximativ 28 de ore, cât a durat operațiunea. În urma acestor negocieri au fost obținute mai multe rezultate. De exemplu, polițiștii au preluat două butelii cu gaz din casă”, a spus Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al IGPR.

Șeful trupelor speciale, chestorul Alexandru Scurtu, a vorbit despre unul din „momentele delicate” ale operațiunii.

„La ora 4.00 azi-dimineață, când, probabil sub imperiul oboselii, bărbatul a dat semne de agresivitate, dar și-a revenit imediat. A fost agresiv verbal, după ce pe toată perioada negocierilor a fost calm, drept pentru care nu ne-am făcut griji pentru fetiță”, a spus el.

Scurtu a spus că bărbatul a ieșit singur din casă și a început să plângă.

Detalii despre negocierea cu bărbatul a dat și Bogdan Căpruci, negociator al Poliției Române.

„Cred că a fost una din cele mai complexe operațiuni, a fost muncă de echipă. A fost reziliența lui de a colabora direct, se temea că i s-ar putea întâmpla ceva și reveneam, eram într-o buclă. Cu răbdare, lucrurile au progresat”, a povestit el.

„Nu a avut nicio cerință, tocmai în asta a constat dificultatea acestui caz”, a adăugat negociatorul.

„A fost o componentă emoțională care s-a amplificat, apoi, în a doua parte a operațiunii, a dominat latura rațională. Comunicarea s-a desfășurat direct, față în față, negociatorul fiind afară. Am avut periodic dovada că fetița nu este în situație de risc”, a mai spus Căpruci.

El a adăugat că toți membrii familiei i-au sprijinit și au comunicat cu bărbatul.

Atât fetița, cât și tatăl ei urmează să fie evaluați medical. Nicio persoană nu a fost vătămată corporal, a mai spus Drăgan.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri