Fetița de 5 ani sechestrată timp de mai bine de 24 de ore de tatăl ei, în Chiajna, a fost salvată

Data actualizării: Data publicării:
masini de politie si salvare la casa unui barbat din chiajna care si-a sechestrat fiica
Fetița de 5 ani sechestrată timp de mai bine de 28 de ore de tatăl ei, în Chiajna, a fost salvată. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Au fost negocieri intense în Chiajna, județul Ilfov, unde un bărbat și-a sechestrat în casă, timp de mai bine de 24 de ore, fetița de 5 ani. Bărbatul s-a certat cu soția, a lovit-o și apoi a alungat-o de acasă. Poliția a trimis echipe de negociatori la fața locului și, după o zi, bărbatul a acceptat să vorbească cu avocata sa. A fost una dintre cele mai lungi negocieri din istoria Poliției Române. 

ACTUALIZARE 17.25 Poliția a anunțat că operațiunea din Chiajna s-a încheiat.

„În urma activității de negociere a Poliției Române, fata se află în custodia polițiștilor, în afara oricărui pericol. De asemenea, bărbatul se află în custodia Poliției Române.

În urma activităților derulate în cadrul operațiunii, nici fetița, nici bărbatul și nici forțele de ordine nu au suferit vătămări”, anunță poliția.

ACTUALIZARE 17.20 Bărbatul a acceptat să o primească în casă pe avocata sa. Este singura persoană cu care a acceptat să vorbească.

Avocata Zamfira Stepanescu a spus, înainte de a intra în locuință, că e convinsă că bărbatul o va asculta. 

„Trebuie rezolvată situația pentru amândoi, atât pentru tată, cât și pentru copil”, a spus ea.

Potrivit negociatorilor poliției, fetița este bine. Tatăl ei a fiilmt-o în timp ce dormea. De asemenea, el le-a cerut polițiștilor mâncare pentru copil, iar alimentele i-au fost furnizate.

ACTUALIZARE 9.45 Poliția a transmis că bărbatul din Chiajna care încă de ieri își ține sechestrată fetița de 5 ani după un scandal cu soția este dipus să colaboreze și că minora nu a fost agresată. 

"Bărbatul a avut grijă de minoră, nu a fost agresiv cu ea. Minora nu  a suferit leziuni corporale, e în afara oricărui pericol. Negociatorii au deschis un canal de comunicare cu el de aseară, au comunicat permanent cu el. Bărbatul nu are revendicări. Bărbatul a cerut mâncare pentru copil, hrana i-a fost oferită de negociatori.  

Polițiștii, prin structurile prezente la fața locului, doresc o soluționare amiabilă a acestui eveniment și desfășoară toate activitățile din competență", a transmis purtătorul de cuvânt al Poliției Române. 

ACTUALIZARE 8.10 Doar trupele de negociatori sunt în curtea casei unde este sechestrat copilul. Printr-un apel video, bărbatul le-ar fi arătat-o negociatorilor pe fetiță și le-a spus că ea este bine.

Polițiștii de la forțele speciale s-au îndepărtat, așa cum a cerut bărbatul.

Și soția lui este în zonă, dar el nu a cerut să vorbească cu ea.

Este vorba despre un bărbat de 52 de ani, care are un dosar penal pentru că a condus beat. El nu a fost implicat în alte cazuri de violență domestică, potrivit vecinilor.

Bărbatul ar avea probleme cu consumul de alcool, problemă care ar fi dus și la incidentul actual. El ar fi fost beat atunci când și-a bătut soția. 

Citește și:

Care sunt cauzele care duc la drame ca cea din Chiajna, unde un bărbat își ține ostatic copilul după ce soția l-a amenințat că pleacă

Știrea inițială:

Forțele de ordine sunt la fața locului și încearcă să-l convingă pe bărbat să-l elibereze pe copil.

Negociatorii poliției discută cu suspectul care își sechestrează copilul, dar până acum nu e niciun semn că el va renunța la gestul lui, transmite corespondentul Digi24.

Bărbatul cere ca polițiștii să plece de lângă casa lui și amenință că, în caz contrar, își va ucide fata și apoi se va sinucide.

La fața locului sunt zeci de polițiști, zeci de ofițeri de la trupele speciale, paramedici SMURD pregătiți să acorde prim ajutor.

Bărbatul și-a bătut soția și a alungat-o din casă, conflictul izbucnind după ce femeia l-a amenințat pe soțul ei că vrea să se despartă.

Din informațiile de la fața locului, se știe că fetița de 5 ani este în stare bună.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri