Cum arată SPA-ul de lux deschis la Pitești de italianul bănuit de legături cu mafia Zagaria

Data actualizării: Data publicării:
spa

Procurorii DIICOT şi ofiţeri de poliţia judiciară au făcut joi cinci percheziţii în Argeş pentru destructurarea unui grup infracţional specializat în infracţiuni economice şi spălarea banilor coordonat de un om de afaceri italian aparţinând organizaţiei de tip mafiot Zagaria. Gruparea acţiona în Italia şi în România, iar pe numele bărbatului a fost emis mandat european de arestare de către autorităţile judiciare din Italia. Acesta a fost reținut de procurori.

spa
spa

Nicola Inquieto are 43 de ani și de 14 ani este stabilit în Argeș. Din 2004 și până acum, italianul și-a deschis afaceri de milioane de euro în Argeș, mai ales în domeniul imobiliar, deținând peste 400 de apartamente în Pitești, precum și un luxos SPA. Centrul SPA, denumit Vitality Sport & Welness, fusese deschis la începutul anului și se dorea a fi unul dintre cele mai moderne și dotate astfel de centre din țară. SPA-u era dotat cu piscine, saune, săli destinate masajelor de relaxare, o sală de fitness și un spa și le punea la dispoziție clienților inclusiv servicii de kinetoterapie, cursuri de înor și planuri de nutriție. 

Anchetatorii îl acuză însă că aceste afaceri erau un paravan folosit pentru afacerile murdare ale clanului mafiot Zagaria.

Grupul infracţional organizat era „specializat în săvârşirea de infracţiuni economico-finanaciare şi spalarea banilor”, acuză procurorii DIICOT.

„Activitatea infracţională a suspectului I.N. a început pe teritoriul statului italian în urmă cu mai multi ani, respectiv din anul 2002, prin înfiinţarea unor societăți comerciale cu obiecte de activitate diverse (în principal în domeniul tehnologiei comunicaţiilor). Ulterior, începând din anul 2004, unul dintre membrii clanului de tip mafiot Zagaria, care a acţionat pe teritoriul României, respectiv suspectul I.N., direct şi prin intermediul membrilor săi de familie şi-a transferat în mod disimulat veniturile obţinute din activităţile infracţionale în România, ocazie cu care a înfiinţat de-a lungul timpului mai multe societăţi comerciale pe raza municipiului Piteşti, având ca obiect principal de activitate construcţia clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale", precizează DIICOT.

Inquieto este acuzat că își exporta profiturile din România spre Italia, sprijinind membri ai clanului mafiot aflați în închisoare, după cum au concluzionat procurorii italieni.

Puterea clanului mafiot fusese zdruncinată în 2011, atunci când peste 50 de membri ai grupării aiu fost arestați de carabienieri. Printre ei se număra și capul clanului mafiot, Michele Zagaria, care era căutat de către polițiști de mai bine de 16 ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri