Cum încearcă Vlad Pascu să scape de arest: Le-a spus magistraților că nu se aștepta să fie pietoni pe acel drum

Data actualizării: Data publicării:
vlad pascu inconjurat de mascati adus la audieri
Vlad Pascu Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Vlad Pascu a dat noi declarații, marți, în fața magistraților. Deși s-a urcat la volan sub influența drogurilor și a ucis în accident doi tineri, Vlad Pascu afirmă că nu a luat în calcul vreodată că s-ar putea întâmpla o tragedie pentru că, spune el, nu se aștepta să fie și pietoni pe un drum național pe care viteza maximă admisă este de 90 de kilometri/oră.

Vlad Pascu, tânărul care s-a urcat drogat la volan și a ucis un băiat și o fată la 2 Mai, contestă arestul preventiv și cere să fie plasat în arest la domiciliu. Motivul, spune el, este acela că vrea să învețe pentru a se înscrie la facultate.

Pascu a declarat, marți, în fața magistraților, că nu i-a văzut pe tinerii care mergeau pe marginea drumului și că nu s-a așteptat niciodată ca pe acea șosea să fie și pietoni.

„Cunosc acuzațiile care mi s-au adus și regret faptele. În legătură cu accidentul, vreau să subliniez două lucruri pe care nu le-am spus până acum. Vreau să subliniez faptul că nu am avut vizibilitate și nu am avut timp de reacție pentru a putea preveni acest lucru. S-au tot speculat diverse variante, că i-aș fi văzut, că i-aș fi lovit cu intenție... Nu aș fi avut niciodată intenția de a face o asemenea tragedie.

De asemenea, eu veneam din Vama Veche. Nu scuză cu nimic că eu am urcat la volan sub influența substanșelor, înțeleg chestia asta și îmi asum. Conștientizez...

Conform Legii Anastasia, nu cer suspendarea pedepsei, având în vedere că sunt două persoane care au decedat și eu am produs aacidentul sub influența substanțelor psihoactive.

Vreau să precizez ca eu doar încercam să ajung la cazare, nu am luat niciodată în calcul să produc o asemenea tragedie, conducând pe un drum public unde nu mă așteptam niciodată să fie (pietoni), pe un drum unde limita de viteză este de 90 km/h, se poate vedea și în expertiza unde a fost accidentul.

De asemenea, arestul la domiciiliu... Am cerut astfel de schimbare de masură preventivă pentru a putea să pregatesc studiile, să dau la facultate. În măsura arestului preventiv nu se pot face studii, nu ai dreptul la educație”, a declarat Vlad Pascu.

Vlad Pascu se află în arest preventiv din data de 20 august 2023. El a mai solicitat înlocuirea arestului preventiv cu o altă măsură preventivă mai blândă, dar instanţa i-a respins cererea.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri