Cum tolerează rețelele de internet creșterea semnificativă de trafic generată de munca la distanță, în contextul pandemiei

Data publicării:
Concern In Japan As The Wuhan Covid-19 Spreads
Foto: Tomohiro Ohsumi/Getty Images

Internetul trece printr-o provocare nouă în aceste zile, în condițiile în care în multe dintre țările Europei și lumii, oamenii au început să lucreze de acasă pentru a preveni răspândirea coronavirusului, relatează POLITICO.

În contextul generat de pandemia de coronavirus care afectează planeta în ultimele săptămâni, nu doar economia trebuie să treacă un test dur, ci și internetul. În țări în care conexiunea la internet nu este atât de performantă, mai ales, cei care lucrează de la distanță se confruntă cu viteze în scădere, apeluri întrerupte sau dificultăți în a încărca și descărca conținut.

Până acum, rețelele de internet au reacționat bine la stresul adițional cauzat de un număr din ce în ce mai mare de persoane care lucrează din propria sufragerie. În ciuda unei creșteri de 50% a traficului global de internet, conform datelor unei firme care monitorizează activitatea pe web, rețeaua globală încă rezistă.

Furnizorii de servicii de internet au început, de asemenea, să acorde trafic gratuit utilizatorilor pentru a îi face să continue lucrul de acasă. Alții îi îndeamnă pe consumatori să treacă la rețele broadband fixe și să renunțe la jocurile video online care generează mult trafic.

Europa, Statele Unite și majoritatea țărilor dezvoltate au o infrastructură de internet capabilă să reziste acestor creșteri mari de activitate, conform analiștilor și liderilor din industrie. În ciuda acestora, un furnizor britanic a suferit perturbări serioase, însă compania a negat că acestea ar fi din cauza creșterilor de trafic generate de coronavirus.

Până acum, probleme au avut doar serviciile și aplicațiile de videoconferință, în condițiile în care numărul de utilizatori care comunică la distanță a crescut semnificativ.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri