Dacă ați comandat din străinătate un cadou pentru sărbători mai aveți mult de așteptat. Coletele sunt blocate la Poștă

Data publicării:
colete in depozitele de la posta
Dacă ați comandat din străinătate un cadou pentru sărbători mai aveți mult de așteptat. Coletele sunt blocate la Poștă. FOTO: Captură Digi24

Dacă vă gândiți să comandați un cadou pentru cei dragi din străinătate, de sărbători, ați face bine să vă grăbiți pentru că sunt șanse să îl oferiți abia în ianuarie sau mai târziu. Oamenii se plâng că așteaptă uneori chiar și câteva săptămâni să pună mâna fizic pe pachet deși acesta este deja în depozitele de la Poșta Română.  

Silvia Niculescu, destinatar al unui colet: "Coletul a ajuns în România în cinci zile, în 30 octombrie a ajuns la Biroul de Schimb Internațional din România și de atunci se află tot în procesare și nu știu nimic".

Silvia Niculescu așteaptă de aproape o lună un colet care trebuia să vină din Marea Britanie. Are mare nevoie de el pentru afacerea cu prăjituri de care se ocupă după job.

Silvia Niculescu, destinatar al unui colet: "Am încercat să îi sun, din nefericire nu mi-a răspuns nimeni așa că nu am nicio explicație".

Sunând la Biroul de Informații de la Poșta Română aflăm că un colet din Marea Britanie trebuia să ajungă mai repede de atât.

Operator poștal: "Dacă toate formalitățile sunt îndeplinite, o să ajungă în câteva zile la dumneavoastră. Nu durează dacă sunt corespunzătoare și corecte".

În aceeași situație se află acum sute de români.

"Am de primit 12 colete care vin din Caraibe și sunt blocate din 4 octombrie la BSI. Nu există o posibilitate de a lua legătura cu ei. Am încercat. Sunt haine, o bicicletă, toate lucruri, cărți, tablouri, care se pot degrada în timp", povestește o femeie.

Situația ar putea deveni și mai dificilă în luna decembrie când mulți dintre români comandă cadouri sau primesc pachete de la rudele de peste hotare. Reprezentanții Poștei Romane spun că livrările pot fi întârziate de formalități.

Claudia Bibire, purtător de cuvânt Poșta Română: "Nu putem estima în cât timp își primește coletul un client care a comandat azi un produs de pe un site din spațiul extra-comunitar, pentru că depinde foarte mult și de timpul de livrare pe care l oferă comerciantul".

În ultimii doi ani în România au ajuns din ce în ce mai multe colete din afara țării după ce oamenii au petrecut mai mult timp făcând cumpărături online, din cauza pandemiei.

 

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri