Dacian Cioloș anunță că nu se află cu amanta la Madrid. „Sunt în Spania, e adevărat, dar cu soția mea”

Data actualizării: Data publicării:
ciolos si sotia
Dacian Cioloș se află în Spania alături de soția sa, Valerie, pentru a sărbători Floriile. Foto: Facebook/Dacian Cioloș

Europarlamentarul Dacian Cioloș, cofondator al partidului REPER, a anunțat că se află în acest weekend la Madrid cu soția și nu într-o „escapadă cu amanta”, așa cum a apărut în titlul unui articol într-o publicație pe care politicianul român nu a nominalizat-o. Cioloș a menționat că sărbătorește în Spania Floriile catolice împreuna că soția sa, Valérie.

„«Dacian Cioloș, escapadă de weekend cu amanta la Madrid» - am dat din întâmplare astăzi peste acest titlu de articol despre mine care reia o poveste inventată despre o presupusă aventură a mea. Este încă o scorneală veche, care a mai fost vândută acum niște ani în cel mai iresponsabil mod cu putință. Așa cum se întâmplă în plăsmuirea de fake-news, se amestecă ceva adevărat cu zece falsuri și gata știrea la gazetă. Sunt în Spania, e adevărat, dar cu soția mea, Valérie, pentru a celebra împreună Floriile catolice”, a spus Dacian Cioloș într-o postare publicată pe Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Am câteva lucruri de spus despre dezinformarea apărută azi. În primul rând, mi se pare josnic la nivel uman să te folosești de cineva pentru câștiguri financiare sau politice. Resping ideea că odată ce ești persoană publică trebuie să înduri toate minciunile care se spun despre tine. Presa are datoria de a scoate la iveală faptele unei persoane publice și să nu ierte niciun derapaj al unui politician. Dar să creezi falsuri sub denumirea de presă și sub legitimația de jurnalist este în primul rând o ofensă adusă jurnalismului și celor care chiar fac această meserie cu bună credință”, a mai spus Cioloș.

Europarlamentarul român spune că s-ar fi „amuzat de această dezinformare”, dacă victima nu ar fi fost doar el, ci și persoane apropiate, prieteni sau rude, afectate de „aceste minciuni”.

„În ceea ce mă privește, m-am obișnuit cu aceste minciuni care apar cu regularitate despre mine. Dar îmi pare rău și de fiecare dată când a fost cazul le-am cerut scuze celor apropiați pentru că au fost târâți în aceste minciuni pentru simplul fapt ca-mi sunt alături sau mă cunosc, se întâlnesc cu mine, că îmi sunt prieteni sau rude. M-aș fi amuzat de această dezinformare, cum am mai făcut-o. Însă în contextul acestor zile îmi dau seama că victima nu sunt eu, ci mulți oameni care sunt expuși doar la minciună pe care de multe ori o acceptă sau o tolerează ca «fapt divers» . Minciuni ca fapt divers despre aproape orice, nu doar despre mine. Pentru ei, mă voi gândi la modalități mai eficiente de a lupta cu mistificările, dezinformările și jumătățile de adevăr”, a spus Cioloș.

Editor : Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri