David Popovici şi Patrick Sebastian Dinu s-au calificat în finala probei de 100 m liber, la Campionatele Mondiale de la Lima

Data publicării:
David Popovici înotând
David Popovici. Foto: Profimedia Images

Înotătorii români David Popovici şi Patrick Sebastian Dinu s-au calificat în finala probei de 100 m liber din cadrul Campionatelor Mondiale pentru juniori de la Lima, Peru, anunţă Federaţia Română de Nataţie.

„Prima veste bună din Peru, din această noapte, ne-o dau David Popovici şi Patrick Sebastian Dinu, care s-au calificat împreună în finala probei de 100 m liber.

După o semifinală fără emoţii, David a ajuns în finală cu cel mai bun timp din semifinale: 48,17 secunde. În aceeaşi probă, şi tot fără mari emoţii, Patrick Sebastian Dinu a trecut de semifinale. Timpul său din semifinale a fost de 50,22 secunde”, scrie FRN într-un comunicat.

Finala probei 100 m liber masculin va avea loc în noaptea de duminică spre luni, de la ora 2:02, ora României.

În proba de 50 m spate feminin, Rebecca Diaconescu s-a clasat pe locul al patrulea în finală, cu timpul de 28,94 secunde, „la o distanţă foarte, foarte mică de podium (00,01 s)”, conform federaţiei.

Proba a fost câştigată de Lora Komoroczy (Ungaria) - 28,51 sec. urmată de Aimi Nagaoka (Japonia) - 28,70 sec. şi de Sara Curtis (Italia) - 28,93 sec.

La 50 m liber feminin, românca Bianca Costea s-a calificat în finală cu al doilea timp din semifinale, 25,43 secunde. Finala va avea loc în noaptea de duminică spre luni, de la ora 3:17, ora României.

În proba de 100 m fluture, Andra Gorecki s-a oprit în semifinale, fiind cronometrată în 1 min 03 sec 43/100, timp care nu îi permite să evolueze în finală. Reprezentanta ţării noastre încheie astfel proba pe locul 13.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri