Declarații halucinante ale primarului comunei unde s-a prăbușit tavanul școlii peste copii: de vină sunt porumbeii și curentul

Data actualizării: Data publicării:
tavan prabusit la o scoala din sibiu
Patru elevi din Sibiu au ajuns la spital, după ce tavanul sălii de clasă s-a prăbușit peste ei. Sursa foto: Turnul Sfatului

Primarul comunei Loamneș, Maria Greavu, dă vina pe porumbeii care și-au făcut cuib în pod și pe curentul făcut de ușile și geamurile deschise pentru prăbușirea tavanului școlii din localitatea Alămor, rănind patru copii.

„Singura explicaţie e vântul şi curentul care s-a produs prin deschiderea geamurilor şi a uşii. Şi într-adevăr, în streaşină, ne-am uitat acum foarte atenţi, şi într-o parte şi în cealaltă în dreptul acestei săli de clasă, e o găurică acolo în streaşină. Şi probabil, prin acele două găuri, şi pe o parte şi pe cealaltă, s-a făcut un curent, uşile deschise, geamurile deschise şi în acelaşi timp am văzut că erau foarte multe excremente de porumbei. Aici a bătut foarte tare vântul. Eu şi astăzi, dacă stau afară, nu pot să vorbesc cu nimeni la telefon. Cred că vântul a fost la un moment dat peste 80 de kilometri la oră”, a spus Greavu.

Directorul școlii susține și el ipoteza porumbeilor.

„Uitați-vă acolo, sus. Se văd, pe acolo intră și s-a acumulat o cantitate destul de mare de material pe care îl elimină și ei și asta a fost una din cauze, pentru care s-a întâmplat nenorocirea asta. Au fost lopeți întregi luate, că prin acele orificii pe care le vedeți... acces au avut la intrarea în pod, deci vă dați seama”, a spus Gheorghe Banciu.

Potrivit primarului, în sala de clasă s-ar fi auzit un zgomot de la tavan, cu o jumătate de oră înainte ca acesta să se prăbuşească.

„Au zis că înainte cu o jumătate de oră, o oră, au auzit ceva, un pic de zgomot, şi după aceea copiii au ieşit în pauză. Cred că şi copiii au trântit uşa, pentru că este o clasă cu care am avut o grămadă de probleme. Mai trânteau uşa, geamurile”, a mai spus primarul, potrivit Agerpres.

Ea a adăugat că tavanul fals a fost montat în anul 2006 de o firmă, însă termenul de garanţie al lucrării, de doi ani de zile, a expirat.

Şcoala Gimnazială Alămor nu a fost expertizată pentru a fi sau nu încadrată seismic. Din cele 33.000 de corpuri de clădiri destinate școlilor, 28.000 de clădiri în care elevii români învață, mănâncă sau sunt cazați, nu sunt expertizate seismic.

Patru elevi cu vârste între 11 şi 15 ani au fost răniţi uşor, miercuri, după ce tavanul a căzut peste ei, în clasă. Trei dintre ei au fost deja externați.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri