Video Dezvăluirile unui medic despre sistemul public de sănătate din România: E falimentar. Nu se schimbă nimic nici când moare cineva

Data publicării:
spital
FOTO: Shutterstock

Un medic face dezvăluiri în exclusivitate pentru Digi24 despre modul în care funcționează sistemul public de sănătate din România. Spitalele rămân fără doctori din cauza lipsurilor, iar în aceste condiții aceștia preferă să plece la privat. „Avem un sistem de sănătate falimentar”, spune medicul. 

Carla Tănasie, jurnalist Digi24: Totul în România se termină cu un control. Dincolo de control, dumneavoastră simțiți că se și îmbunătățește ceva sau totul se încheie la control? 

Medic: Orice minune durează trei zile. Se uită. Suntem într-un cerc vicios, să zic așa. Nu, dacă se schimbă ceva, nu se schimbă ceva esențial, care să schimbe mersul lucrurilor și să mergem pe direcția cea bună, nu. Se cosmetizează. Bun, hai să reparăm aici. Nu îți merge aparatul? Nicio problemă, vine muncitorul, pac îl sudează și gata.

Carla Tănasie, jurnalist Digi24: Cârpim, adică.

Medic: Exact. Nu mai avem contract de service, păi asta este, ne adaptăm la ce avem. Nici măcar atunci când cineva moare, lucrul acesta nu schimbă.

Carla Tănasie, jurnalist Digi24: Dacă ar fi să caracterizați în acest moment sistemul de sănătate din România, în câteva cuvinte, cum l-ați caracteriza?

Medic: Falimentar. Sistemul public. Falimentar. Poate sună tragic pentru unii, poate spun că exagerez, dar asta simt.

Carla Tănasie, jurnalist Digi24: Cei care pot să ia decizii, să schimbe ceva, fac ceva pentru sistemul de sănătate? Faptic, pentru că declarativ vedem că în fiecare zi fac ceva.

Medic: Fac ceva, apar în public și spun „am făcut”, ba „încă avem de toate”.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri