Sari la conținut

Directorii demiși ai Metrorex: Nu ştiam că am fost demiși, am aflat din presă

Directorul de exploatare al Metrorex, Liviu Daniel Dinu, susține că nu a fost deocamdată informat că a fost demis de ministrul Transporturilor și că a aflat totul din presă, relatează News.ro.

CAF - TREN DE METROU

Noul tren de metrou CAF poate fi vazut in statia Piata Universitatii, in Bucuresti, miercuri, 9 iulie 2014. Noile trenuri realizate de firma CAF din Spania si cumpărate de Metrorex cu 97 de milioane de euro, vor fi circula cu călători incepand cu 9 iulie. Compania ce administrează metroul din Bucuresti a cumpărat 16 trenuri de la compania CAF, în urma unei licitatii organizate. OCTAV GANEA / MEDIAFAX FOTO

”Nu ştiu nimic, nu am fost anunţat. Tot ce ştiu este ceea ce a apărut în presă, ca şi dumnevoastră. Aşteptăm să fim contactaţi de domnul ministru”, a declarat vineri directorul de exploatare al Metrorex, Liviu Daniel Dinu.

La rândul său, directorul general Marin Aldea a subliniat că nu a fost informat oficial despre destituirea sa.

"Nu vreau să intru într-o polemică cu domnul ministru. Dumnealui fixează nişte termene, unele sunt foarte strânse, noi încercăm. Multe probleme au fost rezolvate. Până acum nu am fost informat că am fost demis”, a spus acesta, prezent vineri la o staţia de metrou Eroilor.

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a declarat că în această dimineaţă începe o anchetă la Metrorex, coordonată de un secretar de stat, care va verifica dacă lucrările sunt prevăzute în planuri şi dacă se fac în realitate.

"Pe tot lanţul de vinovăţii se vor lua cele mai severe măsuri. Vom verifica dacă aceste lucrări sunt prevăzute în planuri şi dacă se fac cu adevărat. Au fost demişi directorul general al Metrorex, Marin Aldea, şi directorul de exploatare, Liviu Dinu, iar în funcţie de rezultatele anchetei vom lua şi alte măsuri. Dacă va fi cazul, vom sesiza şi organele de urmărire penală", a precizat ministrul Transporturilor.

Vineri dimineaţa, la ora 5:24, pe tronsonul Eroilor-Politehnica, pe firul 1, un jgheab de scurgere a infiltraţiilor a cazut din plafon, pe sina a treia (responsabilă cu transmiterea tensiunii) şi a produs un scurt circuit. Din acest motiv, a fost scoasă tensiunea de pe şină, iar trenul care tranzita zona a fost oprit.

Trenul plin cu călători a rămas oprit în tunel, la aproximativ 200 de metri de peron la staţia Eroilor. Călătorii din tren au fost evacuati în siguranţă de către echipele Metrorex prin staţia Eroilor.

La ora 7:45 circulaţia trenurilor pe tronsonul afectat a fost reluată în condiţii normale.

Pe aceeași temă