Doi copii luați în plasament au fost violați chiar de bărbatul care trebuia să aibă grijă de ei. Un medic a sesizat Poliția

Data publicării:
copil cu mainile pe fata
Credit foto: Guliver/Getty Images

Doi copii luați în plasament de o familie din județul Iași au fost violați chiar de bărbatul care trebuia să aibă grijă de ei. Timp de mai bine de un an, individul de 47 de ani i-ar fi supus, spun procurorii, la agresiuni verbale, fizice, dar și sexuale. Un medic a fost cel care a sesizat Poliția. Marți, agresorul a fost reținut pentru 24 de ore și, dacă va fi găsit vinovat, riscă ani grei de închisoare, scrie adminis.ro.

Individul, un bărbat de 47 de ani din comuna Drăgușeni,județul Iași, ar fi obținut atestatul maternal în urmă cu 4 ani. La scurt timp, el și soția au luat în plasament 3 copii minori: un băiețel și două fete.

Pe 12 septembrie, în ziua în care băiețelul a împlinit 9 ani, bărbatul a mers cu acesta la spital pentru un control. Medicii au rămas șocați, când și-au dat seama că minorul fusese abuzat sexual și au chemat imediat un psiholog. În urma discuțiilor cu băiatul, a reieșit că acesta a fost violat. Psihologul a stat de vorba apoi și cu una dintre fete, în vârstă de 13 ani. Și aceasta fusese victima sexuală a așa-zisului tată.

Cadrele medicale au sesizat imediat Poliția, care a început cercetările.

"Cu ocazia cercetărilor efectuate, a rezultat faptul că cel în cauză, în perioada 2022-2023 ar fi supus în mod repetat la agresiuni verbale, fizice, sexuale, trei minori, care se aflau în grija sa. În dimineața zilei de 21 noiembrie 2021, în baza probatoriului administrat, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale cu sprijinul unei grupe din cadrul IJJ Iași, au efectuat o percheziție domiciliară la imobilul unde acesta locuiește, fiind identificat, reținut pentru 24 de ore și introdus în Arestul IPJ Iași", anunță reprezentanții IPJ Iași.

În paralel, minorii au fost luați din grija familiei. Soția bărbatului, scrie sursa citată, ar fi educatoare într-un sat din comună.

Bărbatul de 47 de ani este cercetat penal acum pentru agresiune sexuală, viol și rele tratamente aplicate minorului. Daca va fi găsit vinovat, individul riscă ani grei de închisoare.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri