Două femei au încercat să jefuiască un bătrân de 86 ani, sub pretextul că au venit să-i dezinfecteze apartamentul

Data publicării:
masina politie noaptea generic politiaromana fb

Două femei au fost reţinute de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3. Ele sunt acuzate că au încercat să jefuiască un bărbat de 86 de ani, după ce au intrat în apartamentul acestuia echipate cu măşti şi mănuşi chirurgicale, sub pretextul că au venit să-i dezinfecteze locuinţa cu o substanţă împotriva coronavirusului.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, cele două femei au fost reţinute pentru tentativă la furt calificat săvârşit prin violare de domiciliu şi profitând de situaţia prilejuită de starea de urgenţă.

Procurorii susţin că, marţi, în jurul orei 13,50, două femei purtând măşti şi mănuşi chirurgicale s-au prezentat la adresa unui bătrân în vârstă de 86 de ani, din sectorul 3 al Capitalei, şi i-au prezentat acestuia o legitimaţie aparţinând altei persoane, emisă de Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti.

Cele două femei i-au spus bărbatului că au venit în control şi că doresc să dezinfecteze apartamentul acestuia cu o substanţă împotriva coronavirusului.

Femeile l-au convins pe bătrân să le permită accesul în locuinţă, după care una dintre ele i-au distras atenţia purtând o conversaţie în sufragerie, iar cealaltă a început să pulverizeze prin casă cu o soluţie dintr-o sticlă inscripţionată Igienol, pătrunzând în toate încăperile cu intenţia de a sustrage bunuri.

Cele două femei nu au reuşit să sustragă niciun bun, deoarece au fost întrerupte de o vecină, care le-a surprins în locuinţa bătrânului şi a sesizat Poliţia.

Femeile au fost reţinute de poliţiştii Secţiei 12, iar procurorul de caz a sesizat Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pe o durată de 30 de zile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri