Două tinere sunt acuzate de înșelăciune, după ce au strâns bani pe stradă, în Timișoara, pentru o asociație umanitară care nu există

Data publicării:
colaj donatii asociatie fictiva
Sursa foto: Opinia Timișoarei

Două tinere din Ialomița sunt cercetate de polițiști pentru că ar fi înșelat mai mulți oameni cu așa-zise donații pentru o asociație umanitară. Cele două impostoare au fost prinse în Piața Operei din Timișoara în timp ce colectau bani, pe stradă, pentru surdo-muți, persoane cu handicap și copii săraci, scrie Opinia Timișoarei.

Tinerele, de 15, respectiv 24 de ani, sunt din Bărbulești, județul Ialomița și se dădeau drept voluntare în cadrul unei asociații regionale. Ca să fie credibile, notau pe liste numele și suma de bani donată de oamenii cu inimă mare, care se opreau să le asculte, le credeau și se ofereau să întindă o mână de ajutor.

"Polițiștii locali din cadrul Compartimentului Intervenție Rapidă, aflați în patrulare în cursul zilei de luni, în jurul orei 15:45, în zona centrală a Timișoarei, au depistat, în fața unui magazin din Piața Victoriei, două persoane care colectau sume de bani pentru 'Asociația regională pentru surdo-muți, handicapați și copii săraci', având asupra lor liste pe care notau unele date și sumele de bani strânse. Pentru că nu exista niciun fel de aviz pentru astfel de activități, polițiștii locali au trecut la legitimarea acestora, constatând că se numesc S.R., de 24 de ani, și C.M., de 15 ani, din localitatea Bărbulești, județul Ialomița", au transmis reprezentanții Poliției Locale din Timișoara.

Totodată, oamenii legii au identificat și mai mulți martori, care au declarat că au fost abordați de reprezentanți ai asociației menționate pentru a cere bani. Cele două tinere au fost predate polițiștilor de la Secția 1 Timișoara pentru continuarea cercetărilor în dosarul de înșelăciune deschis pe numele lor.

Polițiștii atrag atenția oamenilor să nu se lase păcăliți de astfel de persoane, care profită de aglomerația din zona centrală a orașelor, dar și de faptul că este perioada din an în care oamenii se gândesc și la cei încercați de soartă.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri