News Alert Omul de afaceri Dragoș Săvulescu a fost reținut în Grecia

Data actualizării: Data publicării:
dragos savulescu, conferinta presa, panou dinamo
Dragoș Săvulescu a fost reținut în Grecia. Foto: Agerpres

Omul de afaceri Dragoș Săvulescu a fost reținut în noaptea de duminică spre luni în Grecia. Anul trecut, justiția din Italia a respins cererea de extrădare a fostului acționar al echipei Dinamo, și a comutat pedeapsa de 5 ani de închisoare cu executare în închisoare cu suspendare. Însă mandatul de urmărire internațională a rămas valabil, așa că autoritățile elene l-au pus în aplicare noaptea trecută.

Fostul acționar de la Dinamo, Dragoș Săvulescu, a fost reținut de autoritățile din Grecia în timp ce se afla pe insula Mykonos, deși nu ar fi trebuit să părăsească Italia. El avea un mandat de arestare pentru o condamnare de cinci ani de închisoare cu executare în dosarul retrocedării plajelor.

În cursul zilei de luni, el urmează să fie prezentat instanței din Mykonos, pentru confirmarea mandatului european de arestare emis de autoritățile de la București pe numele lui și pentru demararea procedurilor de extrădare. România insistă pentru extrădarea lui Săvulescu. 

În acelaşi dosar, mai fuseseră condamnaţi fostul primar al Constanţei Radu Mazăre - 9 ani de închisoare, iar Cristian Borcea şi fostul preşedinte al CJ Constanţa Nicuşor Constantinescu la câte 5 ani de închisoare, numărul celor condamnaţi în dosarul retrocedării plajelor fiind de peste 30 de persoane.

Omul de afaceri Dragoş Săvulescu, fost acţionar la FC Dinamo, a fost dat în urmărire internaţională în februarie 2019, după ce nu a fost găsit de poliţişti pentru ca aceştia să pună în aplicare sentinţa.

În ianuarie 2020 el s-a predat autorităților din Italia, care i-au rejudecat cazul. Autoritățile italiene au decis să șteargă o parte din pedeapsă și restul rezultat să fie cu suspendare și să poată fi ispășit în Italia și au respins, totodată, cererea României de extrădare a omului de afaceri.

Mandatul emis de poliție pe numele lui a rămas însă valabil și pentru că el a fost găsit în Grecia, a fost pus din nou în aplicare. Urmează astfel să fie demarată o nouă procedură de extrădare a lui Dragoș Săvulescu.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri