„E șocant că sunt oameni care nu știu că existăm”. Elevii români au obținut locul 2 în lume la o competiție prestigioasă de robotică

Data publicării:
robotica
Competiția Chicago Robotics Invitational 2023 a adunat laolaltă 30 de echipe de robotică din Statele Unite, Africa și Europa. Foto: Captură video Digi24

După rezultatele excepționale de la olimpiada de fizică din Japonia, elevii români cuceresc din nou podiumurile internaționale. De data aceasta, o echipă de robotică din Timișoara a ocupat locul doi la o prestigioasă competiție desfășurată în Statele Unite ale Americii.

Competiția Chicago Robotics Invitational 2023 a adunat laolaltă 30 de echipe de robotică din Statele Unite, Africa și Europa. Echipa din Timișoara a strălucit la toate capitolele și s-a clasat pe locul doi în lume. Robotul lor bazat pe senzori de localizare a obiectelor a îndeplinit perfect toate sarcinile din timpul competiției.

„Nu știau de unde venim sau pe hartă. A fost foarte șocant că sunt oameni care nu știu că noi existăm. Și totuși am reușit să demonstrăm și chiar facem ceva și avem realizări performante foarte impresionante la robotică”, spune Alina Mihaela Roșoga,  lider de echipă.

„Nu ne-am așteptat să ne primiți așa. Mulțumim. Suntem fericiți că am ajuns în finală. Copiii au fost extraordinari”, a spus pentru Digi24 mentorul echipei CSH, Daniel Cojocaru.

„Este o diferență foarte mare între cum se pregătesc elevii în SUA și cum se pregătesc elevii noștri în acest domeniu al roboticii. Spun acest lucru pentru că la scoala la care s-a ținut această competiție, am văzut ateliere de robotică, tot echipamentul necesar pentru a construi roboți performanți. Noi tot ce desfășurăm, desfășurăm în afara orele de curs”, atrage atenția Nușa Cojocar, mentor al echipei CSH. 

În cele 8 zile de competițe, părinții au stat cu sufletul la gură. „Au fost zile grele pentru n-am dormit și am așteptat vești, însă ne bucurăm extraordinar pentru ei, sunt niște copii minunați. Au aproape 6 ani de când muncesc și e dovada că dacă dorești ceva obții”, spune mama unuia dintre elevii premiați, Mariana Iridon.

Elevii vor intra în vacanță, însă după puțin timp vor începe pregătirile pentru noile competiții.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri