Edilul dispărut în noaptea în care primăria i-a ars fusese filmat de camerele de supraveghere în apropierea clădirii

Data actualizării: Data publicării:
primaria din beleti negresti a ars integral
Edilul dispărut în noaptea în care primăria i-a ars a fost filmat de camerele de supraveghere în apropierea clădirii. FOTO: Digi24

Primarul din Argeș, dispărut în noaptea în care arhiva primăriei a ars, are multe explicații de dat. Camerele de supraveghere l-au filmat în apropierea clădirii despre care pompierii spun că ar fi fost incendiată intenționat.

Bărbatul nu a mai mers acasă și apoi, într-o singură zi, a ajuns de două ori la spital. Prima dată în Gorj, după ce a lovit cu mașina un parapet, și a doua oară la Pitești, după ce a fost scos din râul Argeș de paznicii unui centru comercial.

El urmează să fie audiat de polițiști. 

Marius Pasu, șeful UPU Pitești: „Pacientul a fost adus într-o hipotermie moderată  Părea ușor confuz.”

Daniel Vâjuitu, șeful departamentului achiziții din Primăria Beleți-Negrești: „E o situație foarte complicată, pentru că putea să ardă toată primăria.”

Radu Perianu, prefectul județului Argeș: „Am dispus un control pentru că mi-au parvenit informații. Nu este finalizat încă raportul. Neregularități mici există, dar, repet, nimic senzațional care să zicem că l-ar fi îndemnat pe unul sau pe altul să facă ce a făcut.”

În noaptea de duminică spre luni, sediul primăriei din Beleți-Negrești, din județul Argeș, a fost cuprins de incendiu. Întâmplător sau nu, tot din acea noapte a dispărut și edilul comunei, Mihai Marin. Membrii familiei spun că nu mai știu nimic de el de atunci și au anunțat poliția.

La o zi după incendiu, bărbatul a fost văzut, însă, la o distanță de peste 250 de kilometri de locuință. Fusese implicat într-un accident rutier tocmai pe Defileul Jiului. Edilul ar fi pierdut controlul volanului, a ieșit de pe carosabil și s-a oprit cu mașina într-un șanț.

Imediat după accident, primarul a fost dus la Spitalul Județean din Târgu Jiu. Avea răni ușoare. Medicii i-au acordat primele îngrijiri, după care bărbatul a plecat pe proprie răspundere. Așa că s-a făcut din nou nevăzut. Puțin după miezul nopții, poliția din Pitești a anunțat că l-a găsit având o ușoară hipotermie.

Între timp, primăria din Beleți-Negrești a ars aproape în întregime. Focul ar fi fost pus intenționat, spun anchetatorii. În jurul celor două clădiri mistuite de flăcări, pompierii au găsit urme de motorină.

În timpul incendiului, a fost afectată și arhiva primăriei. Deocamdată nu se știe cine este vinovat de incendiu. Polițiștii din Argeș au deschis un dosar penal pentru distrugere.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri