Andronescu vrea vacanțe mai puține și mai scurte. Cum ar putea arăta noua structură a anului școlar

Data publicării:
ecaterina andronescu

După ce a pus pe jar părinţii din toată ţara anunţînd că se gândeşte să îi lase repetenţi şi pe elevii de clasa I-a, ministrul Educaţiei vine şi azi cu un nou potenţial cutremur în educaţie. Educaţiei Ecaterina Andronescu vrea să scurteze vacanţele şi să schimbe iar structura anului şcolar, începând chiar din toamnă.

Sunt două schimbări majore care ar putea fi implementate din toamnă. Ca să înţelegem mai bine, putem discuta pe actuala structură a anului şcolar. Vacanţa de iarnă a început în 22 decembrie şi s-a încheiat în 13 ianuarie. Elevii se întorc astfel la şcoală pentru trei săptămâni, după care vine vacanţa intersemestrială, de o săptămână. Ministrul educaţiei propune scurtarea vacanţei de iarnă cu o săptămână. Semestrul 1 s-ar încheia în decembrie odată cu începerea vacanţei de iarnă, iar acea vacanţă intersemestrială din februarie ar urma să dispară.

Copii s-ar întoarce în luna ianuarie la şcoală direct în semestrul 2. Ar avea vacanţa de primăvară de două săptămâni şi vacanţa de vară care începe în iunie. Ministrul Ecaterina Andronescu spune că săptămână trecută a regândit structura şcolară. Propunerea este acum în dezbatere publică, se discută şI cu inspectorii şcolari. Ministrul susţine că sunt şi părinţi care i-au spus că elevii au prea multe săptămâni de vacanţă.

Mai puţină vacanţă pentru elevi

Vacanţă de iarnă:
Acum: 3 săptămâni (22 decembrie - 13 ianuarie 2019)
Propunere: 2 săptămâni

Vacanţă intersemestrială:
Acum: o săptămână (2 - 10 februarie 2019)
Propunere: fără vacanţă

Alte vacanţe

Vacanţă de primăvară: 2 săptămâni (20 aprilie - 5 mai 2019)
Vacanţa de vară: 3 luni (15 iunie - 15 septembrie 2019)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri