Aplaudată la fiecare frază de olimpici, în Suceava. E. Andronescu, intrigată de comentarii: „Nu înţeleg această chestiune”

Data actualizării: Data publicării:
elevi suceava

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a explicat la Digi24 de ce a fost aplaudată atât de des şi de frenetic în timpul unui discurs pe care l-a susţinut în faţa olimpicilor naţionali de informatică, de la Suceava. Ea a spus că atmosfera a fost „normală” şi s-a arătat mirată de modul în care presa a relatat acest eveniment.

Discursul ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, susţinut vineri în faţa olimpicilor naţionali de Informatică, la Suceava, a fost presărat cu ropote de aplauze după aproape fiecare frază, potrivit unui clip publicat pe Youtube.com.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Nu s-a întâmplat nimic, a fost o atmosferă foarte normală, am fost o zi întreagă prin sălile de clasă unde erau în baraj.

E o chestiune pe care nu o înţeleg. Nu o înţeleg din presă.

Am fost de multe ori pe scenă.

Le-am spus şi nişte lucruri, că ei se pregătesc pentru meserii care se schimbă văzând cu ochii. Le-am dat ca exemplu că cea mai mare firmă de hoteluri nu are nicio cameră de hotel, că cea mai mare firmă de taximetre nu are nici măcar o maşină şi că asta a fost posibil pentru că meseria lor de informaticieni a generat aceste lucruri.

Aplauzele cele mai intense au fost când le-am spus că informatica nu are cum să dispară de la bacalaureat. Era o apăsare pe care o aveau fără ca eu vreodată să am asemenea întenţie”, a declarat Ecaterina Andronescu, la Digi24.

Ecaterina Andronescu a fost prezentă vineri, 3 mai, la desfăşurarea probei de baraj din cadrul Olimpiadei Naţionale de Informatică în vederea constituirii lotului naţional de seniori pentru competiţiile internaţionale, eveniment găzduit de Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri