CAMERA ASCUNSĂ. Cum se ia mită la bacalaureat

Data publicării:
euro

Eleva a fost însă eliminată de la proba de matematică, deci a picat și bacul, aşa că mama şi-a cerut banii înapoi. Iar profesoara i-a dat. Întreaga scenă a fost filmată de reporterii Digi 24.

Discuție telefonică între mamă și dirigintă

Mama elevei: Cum facem? Că eu am încercat să rezolv problema pe care nu am putut să o rezolvăm până acum și îmi trebuie ăia (n.r. - banii) astăzi.

Diriginta: Aha! Eu sunt acasă acum. Dumneavoastră unde sunteţi?

Mama elevei: Eu sunt undeva pe la Piaţa Universităţii...pe la Afi.

Diriginta: Aha! Bun! Păi ne vedem la 12 jumătate.

Mama elevei: Unde ne vedem ?

Diriginta: Păi la școală! Unde...

Mama elevei: Pai aţi zis că nu veniţi până luni.

Diriginta: Păi... na! Pentru situaţii de genul ăsta vin.

Mama elevei: Bine! Deci vin eu la şcoală să îmi daţi ăia ca să rezolv, să poată da şi ea în toamnă că mai mult de atât nu am ce să fac.

Diriginta: Da, doamnă, da!

După discuţia telefonică, femeia s-a întâlnit cu profesoara, care i-a returnat banii în parcarea unui mall. Întreaga scenă a fost filmată cu o cameră ascunsă.

După ce şi-a recuperat banii, mama fetei a povestit pentru Digi24, cum a ajuns să plătească această sumă: „Pentru bacalauretaul fetei trebuie să dau suma de 600 de euro. Mi-a spus că în ziua aia, să dau banii până la ora 12, dacă nu, nu mai poate să mă ajute cu absolut nimic”.

De cealaltă parte, profesoara asupra căreia planează suspiciunea că ar fi luat mită neagă totul.

Inspectoratul Şcolar Bucureşti a început o anchetă în acest caz, la Liceul Tehnologic Dimitrie Gusti. Reprezentanţii Inspectoratului spun, însă, că în plângerea depusă de elevă nu există nicio referire privind o eventuală mită dată de elevi care susţin bacalaureatul la Liceul „Dimitrie Gusti”. Fata a reclamat doar faptul că a fost dată afară din examen pe nedrept.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri