Cămin studenţesc cu restaurant şi sală de fitness

Data publicării:
UVT

Toate aceste sunt prevăzute în proiectul unui cămin de lux ale cărui lucrări au început în urmă cu un an. Şi tot atunci s-au şi oprit, pentru că nu au mai fost bani. Acum, lucrările vor fi reluate, iar căminul universitar ar urma să fie cel mai modern din România.

În urma unor negocieri, universitatea a obținut 2 milioane de lei de la Ministerul Educației, dar și deblocarea unor fonduri de opt milioane de lei pe care le avea economisite din anii anteriori. Lucrările ar putea începe în orice moment, susțin reprezentanții universității.

Ministerul Educației a decis să sprijine reluarea lucrărilor, după ce UVT a reușit să atragă cu 30% mai mulți studenți în noul an universitar față de 2014, pentru care ar fi nevoie și de locuri de cazare.

În momentul de față, cele 3000 de locuri de cazare disponibile în cămine acoperă doar 65% din cerere.

Noul cămin nu doar că va aduce 670 de locuri de cazare in plus, dar va fi și ultramodern. Clădirea va avea parcare subterană, spații comerciale, salon de frizerie și spații de recreere, iar studenții vor fi cazați în camere cu două sau trei locuri și băi și bucătării proprii. UVT are 16.000 de studenţi, din care 3.900 doar în anul întâi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri