Câştigătoarele „Shakespeare School Essay”, eleve din Bucureşti şi Topoloveni, merg în tabără în Marea Britanie

Data publicării:
1406 educatieCreatie

Competiţia „Shakespeare School Essay” din acest an a avut ca temă Anul European al Cetăţenilor, iar fiecare dintre concurenţi a aşternut pe hârtie eseuri în limba engleză. Ei şi-au imaginat reacţiile a diverse personalităţi puse în situaţii inedite. Maria Malcica, elevă a Colegiului Naţional de Informatică Tudor Vianu din Bucureşti (la categoria 11-14 ani) şi Lavinia Ioana Petrică, elevă a Liceului Teoretic Ion Mihalache din Topoloveni (la categoria 15-20 de ani), au câştigat marele premiu: câte o excursie în Marea Britanie. Alţi 35 de concurenţi au fost şi ei premiaţi cu câte un curs de limba engleză.

„Au fost nişte eseuri incredibile, în care Beethoven lua masa la Castelul Huniazilor cu Papa de la Roma sau Shakespeare purta o discuţie cu Albert Enstein”, a povestit Adriana Alionte, vicepreşedintele Asociaţiei pentru Educaţie, cu ocazia decernării premiilor.

Ambasadorul 2013 Shakespeare School Essay Competition este actriţa Maia Morgenstern. Mesajul concursului este că tinerii pot ajunge mai departe decât îşi pot imagina, dacă pasiunile şi creativitatea sunt susţinute de o educaţie de calitate.

Shakespeare School Essay Competition este inclusă în Calendarul Activităţilor Educative al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti. Participarea este gratuită şi deschisă tuturor tinerilor din România cu vârste cuprinse între 11- 20 ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri