Cazurile de Covid în școli au scăzut în ultima săptămână, anunță ministrul Educației

Data publicării:
Elevi cu masti in clasa
Elevi în clasă. Foto: Profimedia Images

În ultima săptămână s-a înregistrat o scădere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2 în școli, arată o analiză a ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu. Potrivit acestuia, se confirmă trendul descendent și în ceea ce privește numărul de unități de învățământ care își desfășoară activitatea în online. 

În ultima săptămână s-a înregistrat o scădere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2 în mediul școlar și, implicit, a numărului de clase și unități cu activitate organizată în sistem online, confirmându-se trendul descendent.

Conform raportărilor centralizate, la finalul săptămânii trecute 54 de unități de învățământ, cu personalitate juridică sau structuri, și 2.025 de clase/grupe funcționau în sistem online.

La momentul raportării, situația epidemiologică se prezenta astfel:

- 19.064 de elevi/preșcolari - pozitivi Covid-19

- 4.703 persoane angajate în sistemul de învățământ preuniversitar - pozitive Covid-19.

În urma administrării testelor antigen pe bază de salivă în unitățile de învățământ, în săptămâna 7-11 februarie 2022 au fost raportate 4.167 teste de salivă pozitive. Dintre acestea, 2.555 (61,31%) au fost confirmate RT-PCR, 971 (23,3%) au fost infirmate RT-PCR, iar pentru 641 (15,38%) de teste nu exista răspuns la data raportării.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri