Ligia Deca face bilanțul anului 2022-2023, ca ministru al Educației: „Cea mai provocatoare perioadă a vieţii mele”

Data publicării:
ligia deca face bilanțul mandatului de ministru al educației
Ligia Deca (foto) spune că „această sinteză a activităţii este un exerciţiu de transparenţă”. Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Ligia Deca a prezentat sâmbătă raportul de activitate pentru perioada octombrie 2022 - decembrie 2023, pe care o numeşte „cea mai provocatoare perioadă a vieţii” sale. Ministrul Educației a mulţumit celor care au contribuit la reuşitele din acest an printr-o postare pe o rețea socială, informează News.ro.

Ligia Deca a prezentat la sfârșit de an raportul activității sale la Ministerul Educației.

„Experienţa la Ministerul Educaţiei reprezintă cea mai provocatoare perioadă a vieţii mele, precum şi cea care m-a făcut să înţeleg mai bine valoarea muncii în echipă, a criticii constructive şi a oamenilor care se dedică celui mai mare sistem public din România”, a scris Ligia Deca în mesajul care însoţeşte raportul.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ministrul Educaţiei spune că „educaţia şi mecanismele care o fac să funcţioneze sunt un subiect de interes pentru orice român, de aproape orice vârstă”.

„Toată lumea are dreptul şi legitimitatea să aibă o opinie, însă ceea ce face orice soluţie viabilă este consultarea autentică, dublată de expertiză şi serviciu public responsabil”, a mai afirmat Deca.

Potrivit acesteia, raportul „îşi propune să clarifice ceea ce echipa de la Ministerul Educaţiei a reuşit să facă în mai bine de un an”.

„Fiecare dintre cei care au contribuit la finalizarea, adoptarea şi implementarea legilor educaţiei, la lansarea apelurilor din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, prin care cel mai mare val de finanţări din istoria recentă va ajunge în şcoli, la gestionarea cu solidaritate a grevei personalului din învăţământ, încheiată cu majorări salariale substanţiale, sau la gestionarea multiplelor procese critice în educaţie are respectul şi recunoştinţa mea. Această sinteză a activităţii este un exerciţiu de transparenţă, în linie cu strategia generală de a face mai vizibile toate acţiunile Ministerului Educaţiei, prin reconstrucţia comunicării instituţionale”, a mai transmis ministrul.

Deca susține că a încercat să pună reflectorul, prin campaniile desfăşurate pe reţelele de socializare, „nu doar pe ceea ce face administraţia centrală, ci şi pe şcoli care schimbă destine, pe educatori cu vocaţie, pe membri ai personalului care fac copiii să se simtă, în şcoală, ca în familie sau pe ONG-uri care fac minuni în comunităţi”.

„Le sunt profund recunoscătoare directorilor de şcoli, personalului de conducere şi sprijin, colegilor din inspectorate, din CJRAE, CCD-uri, Palate şi cluburi ale copiilor, centre de excelenţă, precum şi celor din instituţiile aflate în coordonarea sau subordonarea Ministerului Educaţiei sau a reprezentanţilor autorităţilor publice locale. Sunt mii de oameni care fac să funcţioneze sistemul de educaţie din România, având ca obiectiv unic îndrumarea tuturor celor care învaţă către atingerea propriului potenţial”, a mai afirmat Deca.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri