Ce au pățit elevele din Târgu Neamț care s-au bătut la școală

Data publicării:
bataie neamt

Adolescentele care s-au bătut la şcoală, în Târgu Neamţ, au fost mutate în clase diferite. Fetele au primit câte o mustrare scrisă din partea conducerii liceului şi vor avea notele scăzute la purtare. Disputa lor a intrat şi în atenţia poliţiştilor din oraş, care s-au autosesizat.

Bătaia dintre cele două eleve de clasa a X-a, de la Colegiul "Ion Creangă" din Târgu Neamţ, a avut loc într-o pauză. Inspectoratul Şcolar a cerut o anchetă după ce imaginile au devenit publice.

Elena Preda, purtător de cuvânt ISJ Neamţ: „În primul rând, incidentul a fost trecut sub tăcere de clasa respectivă şi în acest sens dirigintele a discutat cu clasa şi a consiliat-o pentru viitor. În al doilea rând, elevele au fost sancţionate cu observaţie scrisă şi cu scăderea notei la purtare între 1 şi 3 puncte”.

Ana Maria Pintilie, consilier şcolar: „Elevele vor fi incluse într-un program de consiliere în cadrul cabinetului, iar în colectiv, la orele de dirigenţie, vor avea loc intervenţii colective pe acest subiect.”

Alături de cele două fete, s-a ales cu nota la purtare scăzută şi colegul care le-a filmat. De asemenea, poliţiştii au deschis şi ei o anchetă.

Agent Georgiana Moşu, purtător de cuvânt IPJ Neamţ: „Poliţiştii din cadrul oraşului Tg. Neamţ s-au sesizat din oficiu fiind întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul infracţiunii de loviri şi alte violenţe.”

Pentru a evita alte conflicte, conducerea liceului a decis ca fetele să înveţe în clase diferite.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri