Cititorii Digi24.ro despre Evaluarea Naţională 2013: „Şpagă electorală”, „formalitate”, „uniformizarea valorilor”

Data publicării:
elevi-2

Absolvenţii de clasa a VII-a din 2013 au obţinut note mult mai bune decât colegii lor din promoţia anterioară, diferenţa fiind de aproape 10 procente în rata de promovabilitate:

Evaluarea Națională 2013. Bucureşti, peste 1400 de note de 10. Rezultate mai bune decât în 2012

Digi24.ro v-a invitat să vă spuneţi părerea despre această evoluţie prin comentariile postate pe site sau pe pagina de Facebook Digi24. În general, cititorii noştri sunt de părere că dificultatea subiectelor propuse a scăzut faţă de alţi ani, chiar în scopul de a înlesni accesul elevilor la note mai mari, fără ca aceştia să le şi merite.

Principalele comentarii:

Diana Timbuc: Pentru copiii care s-au pregătit pentru acest „examen” este dezamăgitor. Cine îi explică fiicei mele că nu trebuie să fie dezamagită de zecele pe care l-a luat la matematică? Era pregătită pentru mult mai mult, după modele de testări pe care tot cei din minister le-au inventat, dar notă mai mare de 10 nu e! Asta trebuie să fie o admitere la liceu, nu o evaluare care să crească procentul de promovabilitate pentru campania politică.

Declasarea celor studioşi, uniformizarea valorilor, călcarea în picioare a demnităţii atâtor copii şi părinţi sunt exact practici de care se folosea şi iubitul Ceauşescu în copilăria noastră! Multele note de 10 nu înseamnă că s-au pregătit mai bine copiii - cum se strigă pe toate posturile. Înseamnă o subevaluare care nici copiilor nu le foloseşte la nimic. Pentru cei care nu au copii implicaţi în proces - cum e şi domnul sindicalist - e uşor să înghită cifrele care se vehiculează.

Marian Bibina: Să nu ne îmbătăm cu apă rece! Rezultatele sunt bune pentru că subiectele au fost jenant de uşoare, cu bareme care duc la note mari pentru lucrări foarte slabe. Dacă aşa se rezolvă cu educaţia în România, în cel mai scurt timp vom deveni o ţară de "experţi analfabeţi".

Claudiu Alexoaie: Şpagă electorală disimulată în subiecte uşoare la examene. 

Daniela Proinov: Păi, cum să nu fie aşa procentaje, când au probleme pe modelul "dacă ai un singur măr şi îl mănânci, câte mere mai ai?" (deşi mă tem că unii ar avea mari ezitări să răspundă).

Cristian Sechel: Eu chiar acum am terminat clasa a 8-a şi pot să spun că subiectele nu au fost aşa de uşoare cum zice toată lumea, au fost niste subiecte de nivel mediu. (...) Au fost accesibile, dar trebuie să ne gândim că, dacă subiectele erau mai grele, mulţi elevi luau note sub 5.

Alte comentarii:

Ionuţ Emanuel: Ok, nu au fost chiar formalităţi... au fost, să zicem, acceptabile. Am văzut subiectele şi fiind şi la profil mate-info pot să spun că nu au fost exagerat de uşoare. Da, la primele subiecte au fost exerciţii foarte usoare, dar până la urma asta e structura unui examen de matematică. Tiparul unui examen este creat în aşa fel încât să fie accesibil atât elevilor buni, cât şi elevilor mai puţin buni. Deci nu vă mai plângeţi că au fost uşoare, pentru că mulţi dintre voi nu le-aţi fi ştiut face de nota 10. Nici măcar de 9. Oricum, felicitări.

Gets Georgeta: Subiectele au fost extrem de uşoare, ca să nu mai fie o rată scăzută de promovabilitate. Ne îmbătăm cu apă rece. Acesta va fi nivelul viitor de ştiinţă.

Daniel Anculescu: Subiecte foarte uşoare... a fost o formalitate; la fel va fi şi la BAC!

Alina Alinutza: O formalitate... subiectele au fost foarte uşoare la examen... Şi pentru elevii care s-au pregătit şi s-au implicat este foarte dezamăgitorDacă subiectele ar fi fost mai grele, nu se lua nici 5!

Daniela Tănase: Probabil e uşor pentru cei care au învăţat serios... pentru cine nu a reuşit performanţa de a fi serios se pare că lucrurile stau ca de obicei: sfântul 4,5,6... (...) Bineînţeles că sunt subiecte diferite de olimpiada de română şi matematică, iar cerinţele sunt şi ele diferite, aşa cum este normal! Asta, pentru cunoscători; pentru băgătorii de seamă, nu contează oricum!

Pe aceeaşi temă:

Evaluare Naţională 2013. Subiectele la proba de matematică: „Câte mere are Ana?”

Subiectele la Evaluarea Națională au fost mai ușoare ca să îi ajute pe elevi?

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri