Doi tineri ar fi declarat că sunt romi ca să fie admiși pe locurile speciale de la Academia de Poliție

Data publicării:
academia politie
Sindicaliştii se arată nemulţumiţi de faptul că, timp de 10 zile, niciun oficial al Academiei nu a fost "cel puţin cercetat disciplinar şi nici nu li s-au încetat împuternicirile celor responsabili".

Originea etnică a doi dintre candidații de anul acesta ai Academiei de Poliție este verificată de polițiști. Tinerii sunt din Gorj și ar fi pretins că sunt romi, ca să fie admiși mai ușor. Toate facultățile din România au locuri special rezervate și examene mai ușoare pentru etnicii romi.

Se pare că cei doi tineri ar fi copiii unor afacerişti din Gorj. Au obţinut documente că sunt de etnie romă şi au candidat pe locurile speciale la Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza. Adică, în afară de declarația pe propria răspundere privind apartenența la minoritatea respectivă a fost depusă, la dosarul de recrutare, au depus si o adeverinţă emisă de o organizație etnică din județ care să ateste apartenența la etnia respectivă.

În acest fel, tinerii s-au asigurat că ar putea fi admişi mai uşor. Pe locurile pentru romi concurenţa este de circa 3 candidaţi pe un loc, în contextul în care pentru locurile nedestinate romilor, maghiarilor sau altor minorități, la Facultatea de Poliție sunt 6 pe un loc.

Unul dintre tineri a fost admis penultimul pe locurile de romi. Tânăra care a procedat la fel a fost respinsă la proba fizică, la concursul organizat în acest an la Academia de Poliție.

IPJ Gorj s-a ocupat de recrutarea și selecţia tinerilor pentru admiterea la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza" Bucureşti, la sesiunea din această vară

Polițiștii gorjeni s-au autosesizat si efectuează în continuare cercetări pentru a afla dacă tinerii au fentat într-adevăr examenul de admitere.

Este de menționat faptul că admiterea la universităţile din ţară pentru etnicii romi se desfăşoară în alte condiţii. Candidaţii trebuie să prezinte la înscriere o recomandare din partea unei organizaţii legal constituite a romilor, indiferent de domeniul acesteia de activitate, în care se mentionează că respectivul face parte din etnia romilor şi nu faptul că acesta este membru al organizaţiei în cauză.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri