Două diplome de absolvire după finalizarea studiilor universitare

Data publicării:
universitatea de vest

  

După doi ani în care a învăţat informatica la Universitatea de Vest din Timişoara, Cristian a ales să facă anul al treilea de facultate la Veneţia. Va fi un fel de aprofundare şi continuare a studiilor începute aici. Iar la final va primi două diplome: una de absolvent al universităţii din România, iar cea de-a doua de absolvent al şcolii italiane.

„Cu programul acesta de diplomă dublă ai şi o finalitate în toată munca pe care ai depus-o”, spune studentul Cristian Schuszter.

Pentru că a studiat la informatică, Cristian a avut de ales între şapte universităţi din străinătate. Iar costurile cu cazarea, la Veneţia, vor fi suportate din burse Erasmus.

Studentul trebuie să fie selectat Erasmus şi, în acelaşi timp, pe baza acordului de diplome duble - dacă merge la una din cele şapte universităţi şi finalizează studiile - el va apărea ca student la ambele facultăţi şi va obţine diplome de la ambele facultăţi”, spune Viorel Negru, profesor universitar.

Pentru dubla specializare pot opta și tinerii care studiază contabilitatea, finanţe-bănci sau sociologie. În total, sunt 15 universități europene unde studenții din Timișoara pot merge.

„Universităţile sunt celebre, universitatea din Lille este foarte importantă, universitatea din Lyon la fel, universitatea din Karlsrue, din Germania, sunt universităţi puternice la nivelul Uniunii Europene”, afirmă Marilen Pirtea, rector la Universitatea de Vest din Timişoara.

Anul universitar următor va fi al treilea în care studenţii care pleacă prin Erasmus în străinătate pot primi dubla specializare. Este însă primul an în care tinerii au avut la dispoziţie un număr mai mare de universităţi din care să aleagă.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri