Elevii, tot mai violenți la școală. În București, de două ori mai multe acte de violență anul acesta

Data publicării:
11032013 20elevi-54200

Statisticile sunt clare. Anul şcolar a început de cinci luni, timp în care în şcolile din Bucureşti au avut loc 175 de incidente violente, cu 28 mai multe decât în tot anul şcolar anterior.

„Trebuie să ne axăm mai mult pe prevenire şi să analizăm fiecare tip de reacţie mai colerică pe care o întâlnim în unitatea de învăţământ”, a declarat Constantin Trăsitaru, inspector şcolar general ISMB.

Bătăile între elevi sunt cele mai frecvente incidente violente. Şi furturile în şcoli, comise de elevi, s-au înmulţit. Sunt de trei ori mai multe în primele cinci luni ale acestui an, faţă de toată perioada anului trecut.

Cele mai multe infracţiuni au loc în timpul orelor de sport, vorbim, de exemplu, despre telefoane care sunt furate din ghiozdanele care rămân nesupravegheate în vestiare. Inspectoratul a venit cu propunerea ca în sălile de sport să se construiască dulăpioare securizate unde elevii îşi pot lăsa lucrurile personale

Autorităţile vor ca, începând din acest an, toate incidentele să fie consemnate într-o fişă unică la nivelul Capitalei, în fiecare şcoală să existe o comisie de prevenire a violenţei, iar consilierul şcolar să aibă mai multe atribuţii. De asemenea, începând cu clasa a VII-a, ar putea fi introdusă ca materie opţională educaţia juridică.

În această săptămână, la nivelul fiecărui sector, reprezentanţii inspectoratului şcolar, profesori şi părinţi se vor întâlni pentru a discuta despre cum pot fi prevenite cazurile de violenţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri