Inspectorii generali şcolari demişi din funcţii vor da în judecată Ministerul Educaţiei

Data actualizării: Data publicării:
liviu pop agerpres_10015843
Conferinţă de presă susţinută de ministrul Educaţiei Naţionale, Liviu Marian Pop prilejuită de afişarea primelor rezultate din cadrul sesiunii iunie-iulie 2017 a examenului naţional de Bacalaureat

Inspectorii generali şcolari din 13 judeţe au fost anunţaţi, printr-o informare transmisă vineri seară prin fax, că mandatul lor încetează începând cu 4 septembrie, întrucât la o evaluare făcută la cererea ministrului Educaţiei, Liviu Pop, ar fi fost descoperite mai multe nereguli în contractele lor de management. Unii dintre ei au anunţat deja ministerul că vor contesta în instanţă deciziile de revocare din funcţie.

liviu pop agerpres_10015843
Foto: Agerpres

Inspectorii generali şcolari care au fost anunţaţi că îşi pierd funcţiile sunt din judeţele: Arad, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Ilfov, Ialomiţa, Olt, Mehedinţi, Caraş-Severin, Tulcea, Vrancea şi Sibiu, a declarat pentru News.ro secretarul de stat pentru învăţământ superior Gigel Paraschiv.

El a precizat că ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a numit o comisie, alta decât cea din minister care se ocupă de reţeaua şcolară şi de evaluarea anuală a inspectorilor generali, iar această nouă comisie a analizat timp de aproape două săptămâni activitatea tuturor inspectorilor generali şcolari pornind de la contractul de management al fiecăruia dintre ei.

Potrivit lui Paraschiv, în afară de inspectorul şcolar din Harghita, unde a fost descoperită o singură problemă, ceilalţi au avut două-trei nereguli în contractele de management, dar 13 dintre ei au avut cele mai multe probleme. Întrebat de fel de nereguli li se impută, el a spus că una dintre ele este că nu au transmis până la această oră situaţia privind starea învăţământului pe judeţ, aşa cum erau obligaţi, dar că au fost şi probleme legate de auditul intern la nivel de inspectorat.

Secretarul de stat a spus că aceste decizii de revocare din funcţie intră în vigoare din 4 septembrie. Întrebat dacă aceste eliberări au fost făcute pe criterii politice, aşa cum reclamă o parte dintre ei, secretarul de stat a negat, spunând că cei mai vechi dintre cei eliberaţi din funcţie au fost numiţi prin concurs de către ministrul Sorin Câmpeanu şi că trecuse mai mult de jumătate din mandatul lor.

Secretarul de stat a adăugat că o parte dintre inspectori au anunţat deja ministerul că vor contesta în instanţă deciziile privind revocarea din funcţie.

Decizia de revocare din funcţie le-a fost transmisă celor 13 inspectori generali şcolari vineri seară, prin fax.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri