Sari la conținut

La cursuri cu geci și mănuși pentru că școala vrea să facă economii

Văd că ai fularul la gât.

Este foarte frig și am și picioarele înghețate. Mie imi e frig...

Elevii de la Liceul Tehnologic "Matei Basarab" din Strehaia primesc căldură cu porţia. Frigul de afară se resimte şi în clase, iar adolescenţii stau la ore cu hainele groase pe ei.

Câte grade sunt în clasă?

8,10 grade.

A fost si mai frig?

Da. In alte zile mai geroase.

Nu s-a făcut focul de mult timp și cred că de aia.

Unitatea şcolară este încălzită cu o centrală termică pe bază de motorină. În fiecare an, conducerea şcolii cheltuie aproape 150.000 de lei pentru a cumpăra combustibilul, care trebuie să le ajungă până la venirea primăverii. Banii vin de la Guvern, prin Primăria Strehaia, iar suma este fixă, pentru că se acordă în funcţie de numărul de elevi. Conducerea şcolii spune, astfel, că este nevoită să facă economii.

Marian Şuiu, administratorul Liceului Matei Basarab din Strehaia: Pornesc centrala la ora 5 și o opresc la ora 10. Aceasta centrală nu deservește decât acest local. Din centrală, agentul termic incălzește internatul, atelierele de școală, toate laboratoarele.

Constantin Argetoianu - director adjunct al Liceului Matei Basarab din Strehaia: Mai mult de atât nu ne permitem să cheltuim pentru că sunt deja un miliard și jumătate și 2 miliarde 800 este tot bugetul școlii noastre pe un an întreg.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Mehedinţi au venit la şcoală pentru a verifica sesizările făcute de elevi. Nu au constatat, însă, nicio neregulă.

George Grigore - inspector şcolar ISJ Mehedinţi? Nu sunt minus 4 grade sau 10 grade cum au spus elevii, ci sunt peste 18 grade.

Însă la puţin după plecarea inspectorului, un termometru dintr-o sală de clasă arăta altceva.

"Sunt exact 15 grade, arată acum!"

La Liceul Tehnologic Matei Basarab din Strehaia învaţă peste 300 de elevi.

Pe aceeași temă