Ministerul Educației, repetent la investiții. O construcție de 5 milioane de lei a fost făcută în câmp

Data publicării:
5310cafe95f9cf8f38000000

Pe dealul Flămînzi din comuna Șcheia va funcționa Casa Corpului Didactic a județului Suceava. Problema este însă faptul că utilitățile - apa, canalul, gazul și curentul electric - se află la o distanță nu mai mică de un kilometru și jumătate.

Inspectoratul Școlar Suceava are o explicaţie. Primăria unei comune a oferit aici teren gratuit. Acum încearcă să convingă primarul să îi ajute şi mai mult.

„Eu nu pot să fac promisiuni că le duc utilitățile, pentru că a duce utilitățile pănă acolo trebuie un proiect și trebuie să am o notă justificativă în Consiliul Local. Proiectantul era obligat să prevadă și aducerea utilităților până la locația respectivă”, a spus Vasile Andriciuc, primarul comunei Șcheia .

În ciuda condiţiilor potrivnice, inspectorii şcolari nu renunţă la idee.

„Rezultatele obținute de profesorii și elevii din județul Suceava merită să fie răsplătite și cu o casă a corpului didactic în care șă-și desfășoare activitatea”, a spus Gheorghe Lazăr, inspector general ISJ Suceava.

Situaţia a ajuns în atenţia prefectului de Suceava, care cerut un control pentru a afla de ce insistă inspectoratul şcolar să ridice o construcţie în pustietate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri