Ministrul Cîmpeanu: La începtul lui 2016, vom identifica soluțiile prin care creșterile salariale din Educaţie să fie similare celor din Sănătate

Data publicării:
sorin cimpeanu agerpres 7907735

ACTUALIZARE 16.30. După discuţiile de la guvern, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că a remarcat „spiritul constructiv de partea colegilor din sindicatele din învățământ”. „Sper că au vazut și ei același spirit constructiv de la Guvern. Am asumat că Educația și Sănătatea sunt domenii prioritare inclusiv din perspectiva salarizării. La începutul anului viitor, vom identifica soluțiile prin care creșterile salariale din Sănătate vor fi similare celor din Educație”, a spus ministrul.

Au fost avansate mai multe variante de calendar și procente. Nu putem da niciun răspuns până nu vom ști în ce stadiu suntem cu legea salarizării. S-a căzut de acord că vom face toate eforturile pentru urgentarea legii. În data de 15 septembrie, agreată de toți, vom putea veni cu elemente concrete”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.


La întâlnirea cu Victor Ponta va fi discutată majorarea salariilor din Educaţie, a declarat, pentru Agerpres, Simion Hăncescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI).

După majorările substanțiale acordate înalților demnitari și cele anunțate pentru Sănătate, se impune ca reprezentanții Guvernului să regândească, împreună cu sindicatele, calendarul creșterilor salariale stabilit prin Acordul semnat anul trecut, conform căruia salariile ar urma să crească cu 34% până la finalul anului 2017. Acest procent de 34%, față de cel de 100% promis a se acorda salariaților din Sănătate tot până la finalul anului 2017, ar crea o nedreptate inacceptabilă și un dezechilibru major între cele două domenii strategice”, a afirmat Simion Hăncescu.

Potrivit unui comunicat al FSLI, Executivul trebuie să se aștepte la proteste de amploare, dacă nu va face efortul de a găsi, în cel mai scurt timp, o soluție de majorare suplimentară a salariilor din Educație.

"Dacă Guvernul nu va face efortul de a găsi o soluție de majorare suplimentară și pentru salariații din învățământ, cu siguranță că numeroasele mesaje de revoltă pe care le-am primit se vor transforma în fapte, ceea ce înseamnă că Executivul trebuie să se aștepte la proteste de amploare. Ne-am dori ca, pe 14 septembrie, anul școlar să înceapă în cele mai bune condiții pentru elevi și dascăli", se arată în comunicat.

La întâlnirea de astăzi sunt invitate să participe și celelalte organizații sindicale din învățământ.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Dezvăluiri după ce Simona Halep a abandonat la Trophee Clarins. Ce a pățit înainte de primul tur de la Paris
Digi FM
Adriana Bahmuțeanu, revoltată după ce Selly a ținut un discurs la NATO: „Ce legătură are el, de ce nu...
Pro FM
CRBL ar avea o nouă iubită, la nici două luni de când a anunțat divorțul de soție. Tânăra care l-ar fi...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Cum ar arăta Bucureștiul dacă politicienii s-ar ține de promisiunile din campanie
Newsweek
Franța dă Ucrainei rachete Aster de apărare aeriană. România nu dă Patriot, deși „nu e descoperită"
Digi FM
Soția lui Cristi Tănase, acuzații teribile la adresa lui: „A strâns-o pe mama de gât!” Fotbalistul, extrem de...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Când ar fi apărut problemele dintre Jennifer Lopez și Ben Affleck. Un apropiat a rupt tăcerea: „Nu erau pe...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...