Ministrul David: Mare parte din conflictele pe care le vedem în şcoală sunt alimentate de ce facem şi cum ne comportăm la nivel social

Data actualizării: Data publicării:
Daniel David
Daniel David / Foto: Inquam Photos / George Călin

Ministrul Educaţiei, Daniel David, a spus vineri că mare parte din conflictele care au loc în şcoli sunt alimentate de comportamentul adulților. El a adăugat că profesorii trebuie să fie mai atenţi şi să aibă competenţe minimale pentru a detecta probleme psihologice, psihice, depresie dar şi un circuit foarte clar într-o procedură la nivelul şcolii.

Eu cred că mare parte din tensiunea, conflictele pe care le vedem în şcoală, sunt alimentate şi de ce facem şi cum ne comportăm şi noi la nivel social. Asta, sigur, nu înseamnă că este o justificare. Cred că este pur şi simplu un element care are o contribuţie la asta. De aceea este foarte important, spre exemplu, când ai astfel de situaţii tragice, măcar să înveţi din ele şi să schimbi lucrurile”, a spus ministrul Educaţiei, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că „profesorii trebuie să fie mai atenţi şi mai sensibili şi să aibă competenţe minimale pentru a detecta elemente de bază în ceea ce priveşte problemele psihologice, problemele psihice, în mai ales cele legate de depresie”, potrivit News.ro.

Trebuie să existe un circuit foarte clar într-o procedură la nivelul şcolii. Când ai această ipoteză, când vezi această problemă, unde îl orientezi, cine e consilierul psihologic care va lucra cu copilul respectiv? (..) Noi încercăm cu adevărat să sensibilizăm şi nu numai să sensibilizăm, să cerem proceduri foarte clare pentru a avea un circuit de la clasă, până la consilierul psihologic de specialitate”, a explicat ministrul.

Ministrul a menţionat că nu poate cere de la orice consilier şcolar să se ocupe, de exemplu, de astfel de lucruri, de depresie sau alte lucruri, dacă consilierul şcolar a terminat sociologia sau a terminat pedagogia sau a terminat filozofia sau nu există.

„Noi am tot angajat consilieri şcolari, aşa cum ştiţi, în ultimii ani. Vom continua acest proces. (..) Avem nevoie şi de consilieri şcolari care sunt sociologi pentru analize, pentru alte lucruri la nivel de grup. Dar dacă vrem să ţintim probleme legate de droguri, ADHD, depresie, adică probleme psihocomportamentale, îţi trebuie specialişti în psihoterapie şi psihologie”, a mai spus David.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
De ce să nu-ți plătești creditele anticipat la bancă. Ce spune un fost bancher din România...
Digi FM
Victor Ponta, prima reacție după ce s-a spus că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit...
Pro FM
Dua Lipa, moment de panică după ce fanii s-au furișat în hotelul din Chile în care era cazată. Au luat cu...
Film Now
Demi Moore și Andrew Garfield, un nou cuplu la Hollywood? Cei doi au flirtat fără perdea la Globurile de Aur
Adevarul
Statul recunoaște oficial noi meserii: prostituția și serviciile de escortă. Reacția Ministerului Justiției
Newsweek
S-a anulat o creștere de pensie de 1.300 lei, promisă de guvern. Sunt vizați 4.900.000 de pensionari
Digi FM
Mihail despre izolarea în pădure și experiența uluitoare a colegului care a „murit” și s-a întors
Digi World
Cu ce complicații severe se pot alege cei care nu-și tratează refluxul gastroesofagian, una dintre cele mai...
Digi Animal World
Ce a făcut un câine imediat după ce stăpâna sa a alunecat și a căzut. Gestul patrupedului a emoționat-o: „A...
Film Now
James Cameron, încântat de cum merge producția la Avatar 3: "Avem câteva secvențe extrem de ingenioase. Îți...
UTV
(VIDEO) Jack Black si-a aratat schemele invatate din Kung Fu Panda in fata unui paparazzi. Clipul a devenit...