Sari la conținut

O elevă de la Liceul Internaţional de Informatică din Constanţa, invitată la Casa Albă

Potrivit reprezentanților liceului, Elif Memet, elevă în clasa a XII-a, a participat la un concurs de eseuri organizat de Gulen Institute Youth Platform, din Huston, SUA. Unul din obiectivele acestui program este de a-i ajuta pe tineri în a defini probleme legate de pace și armonie socială, de a le discuta și găsi soluții din propriile perspective personale.

De asemenea, participarea la acest program ajută elevii în a-și construi deprinderi sociale, în a-și dezvolta abilitățile de cercetare și compunere și nu în ultimul rând de a interacționa și schimba idei intre ei, ca reprezentanți ai unor culturi diferite, scrie Mediafax.

Eseul realizat de eleva din Constanța a răspuns la întrebarea "Cum se poate eradica sărăcia globală de către cetățenii lumii?", iar soluția dezbătută în ansamblu de Elif Memet propune microfinanțări în agricultură. Ea a participat la acest concurs alături de peste 1.000 de elevi din 65 de țări.

Olimpicii României, pe care statul nu-i ajută nici cu 800 de euro pentru premierea din străinătate: "Cu siguranţă nu vom mai rămâne aici mult timp"

Clasându-se pe locul 13 la nivel mondial și prima din Europa, Elif a fost invitată la Ceremonia de Premiere ce va avea loc la Washington, în luna aprilie, și va călători acolo în mod gratuit, însoțită de sora ei. Ea își va prezenta eseul la ceremonia ce va avea loc la Casa Albă în data de 15 aprilie.