Plagiat. Curtea de Apel respinge cererea lui Victor Ponta

Data publicării:
victor ponta - fb

Curtea de Apel București a respins, vineri, ca neîntemeiată, cererea fostului premier Victor Ponta de suspendare a ordinului ministrului Educației prin care i-a fost retras titlul de doctor în drept. Decizia nu este însă definitivă.

victor ponta - fb

Separat de acest proces, Victor Ponta a depus la Curtea de Apel București și o cerere de anulare a ordinului ministrului Educației.

Pe 1 august, ministrul Educației, Mircea Dumitru, a semnat ordinul de retragere a titlului științific de doctor în drept lui Victor Ponta.

Se retrage titlul științific de doctor în domeniul drept acordat domnului Ponta V. Victor Viorel de către Universitatea din București, conferit prin Ordinul ministrului educației, cercetării și tineretului nr. 5663 din 15.12.2003”, se arăta în ordinului emis de Mircea Dumitru.

Ordinul ministrului Educației a venit ca urmare a deciziei luate de CNATDCU în data de 27 iulie, prin care s-a confirmat că Victor Ponta a plagiat în teza de doctorat.

Fostul premier a atacat decizia ministrului Educației în instanță și, în urma acestui proces, Baroul București a suspendat discuțiile privind excluderea fostului premier din avocatură.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri