Preotul care a declarat că unor femei le place violul a demisionat de la conducerea Facultății de Teologie

Data actualizării: Data publicării:
vasile raduca captura youtube trinitas
Sursa: Captura video Trinitas TV

Profesorul Vasile Răducă, prodecan la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”, și-a dat demisia în urma scandalului creat după afirmațiile sale controversate legate de viol.

Universitatea din București anunță că profesorul Vasile Răducă și-a depus, miercuri după-amiaza, demisia din funcția de prodecan al Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”.

Urmează ca decanul facultății, profesorul Ioan Moldoveanu, să înainteze rectorului Universității București, Mircea Dumitru, nominalizarea prodecanului care va prelua atribuțiile deținute până de prof. Vasile Răducă, precizează un comunicat al Universității București.

Rectorul Universităţii din Bucureşti, Mircea Dumitru, îi solicitase, marți, decanului Facultăţii de Teologie Ortodoxă demiterea şi înlocuirea lui Vasile Răducă din funcţia de prodecan. Solicitarea rectorului UB e venit în urma unor declaraţii ale preotului Vasile Răducă referitoare la viol, făcute la postul Radio Trinitas.

Preotul Vasile Răducă ar fi declarat la Radio Trinitas că „sunt rarisime cazurile în care violul se soldează cu graviditate”.

„Când se soldează cu graviditate, sunt mai multe cauze: fie că este vorba de un viol la care ai consimţit şi care ţi-a plăcut să se repete, fie că te-ai găsit în imposibilitatea de a face de aşa manieră încât celulele germinale, care sunt pe punctul de a se întâlni, să se şi întâlnească şi să fie fertilizat oul”, ar fi spus Răducă.

De asemenea, el ar fi făcut referire şi la faptul că, „în Islam, femeia este considerată o lighioană”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri