Profesorii vor avea salarii mai mari începând cu luna septembrie

Data publicării:
profesori

Salariile profesorilor vor creşte cu 5% începând din luna septembrie. Anunţul a fost făcut de ministrul Educaţiei, la finalul unei întâlniri de trei ore cu sindicaliştii din educaţie. Creşterea salarială fusese convenită la sfârşitul anului trecut, printr-un protocol semnat de cele două părţi.

Acum, sindicaliştii din educaţie cer şi schimbarea legii salarizării. În caz contrar, spun ei, din 2016 profesorii vor avea venituri aproape egale cu ale muncitorilor necalificaţi. Iar asta pentru că salariul minim va urca la 1.200 de lei, iar dascălii câştigă, în medie, 1.500 de lei.

"Va fi acordat şi sporul de 5% în luna septembrie, s-a rezolvat şi problema personalului nedidactic, problemă care era extrem de importantă, o creştere de 12% începand cu 1 iulie. Această prevedere vizează un număr de 60.000 (de persoane care fac parte din, n.r.) personal nedidactic: 53.000 în preuniversitar şi 7.000 îuniversitar”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei.


Aceleaşi solicitări au venit şi din partea funcţionarilor publici. Sindicatele doresc să se ajungă în situaţia în care un funcţionar public care este în sistem de 20 de ani să aibă acelaşi salariu cu un tânăr angajat care va avea, pentru început, un salariu minim ce ajunge tot la 1.200 de lei.      

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri