Sari la conținut

Program postuniversitar unic în ţară, în parteneriat cu o mare companie IT

Am discutat de multe ori despre specialişti, despre meseriaşii cu diplomă, căutaţi de marile companii la noi în ţară, dar care pleacă în alte state, unii încă de pe băncile facultăţilor. Sectorul IT este extrem de dinamic şi cum nevoia te împinge la soluţii, iată că există şi variante pentru cei care au alte studii, dar şi-ar dori o reconversie profesională spre sectorul IT. Există un astfel de program postuniversitar unic în țară, lansat de Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca, în parteneriat cu una dintre cele mai mari companii de IT.

Cursul este deschis absolvenţilor de facultate, iar taxa pentru un semestru este de 2.500 de lei.

Adrian Petrușel, decanul Facultății de Matematică-Informatică: „Disciplinele țin de algoritmică, programare, diverse limbaje de programare de care companiile din zona de IT au nevoie. Admiterea va consta într-o probă de gândire logică și gândire algoritmică”.

Timp de patru semestre, cursurile vor fi ţinute şi de specialişti în IT de la compania parteneră, care vor susţine seminarii şi workshop-uri. Cursanţii cu cele mai mari note vor fi chiar recrutaţi de compania IT.

Daniel Metz, CEO la o firmă de IT: „Ne implicăm prin investiții concrete, investiții de valoare ridicată, care din punctul meu de vedere vor conduce la un număr suplimentar de resurse IT pe piață”.

Andrei a studiat matematica. A intrat la facultate cu gândul de a deveni dascăl, însă pe parcurs și-a dat seama că îşi dorește o altă meserie. Aşa că a decis să se reprofileze: „Eu aici am văzut șansele de a prinde un loc de muncă bine plătit și nu numai. Șansele de a învăța cum să lucrezi și de a învăța ceea ce trebuie sunt foarte mari”.

Cristina Costescu, specialist în resurse umane: „Este cererea destul de mare pentru această piaţă de IT. Avem nevoie şi de oameni care să se specializeze. Nu avem nevoie doar de cantitate, ci şi de calitate”.

Cursurile vor începe în luna noiembrie, iar la final absolvenţii vor obţine o diplomă acreditată de Ministerul Educaţiei.