Sari la conținut
News Alert

Protest artistic la Galaţi

Susţinuţi de profesori, elevii au adus cele mai frumoase lucrări făcute de ei pentru a arăta importanţa orei de desen în dezvoltarea lor.

Elena, clasa a VI- a: „Pentru mine ar fi un dezastru, mie îmi place foarte mult desenul şi nu aş vrea să se încheie acest program.”

Mădălina, elevă clasa a VII- a: „Mie mi se pare foarte important să facem desenul pentru că astfel ne putem relaxa, ne putem arăta propriile noastre idei.”

Silvana Ghinoiu, părinte: „Desenul e pasiunea vieţii ei, deci nu putem concepe viaţa fără desen şi fără pictură şi fără artă.”

În momentul de faţă există trei propuneri pentru modificarea programei şcolare. Fiecare are în vedere reducerea orelor de educaţie plastică în cel mai bun caz, dacă nu eliminarea lor. O comisie de la Ministerul Educaţiei urmează să ia o decizie curând. Profesorii speră se ţină cont şi de părerea lor.

Eugen Dan Drăgoi, inspector şcolar de artă ISJ Galaţi: „Sunt orele care-i deconectează pe elevi, le dezvoltă creativitatea, să fie întâi de toate oameni de cultură şi o naţiune cu oameni de cultură arată cu totul altfel.”

Iulia Frânţescu, profesor de educaţie plastică: „Aceşti copii au nevoie şi de aşa ceva nu numai de română, matematică, fizică.

Aceleaşi propuneri de modificare a programei şcolare au în vedere şi scoaterea orei de muzică la clasa a VIII-a. În semn de protest, elevii şi profesorii gălăţeni pregătesc flashmob-uri, concerte şi expoziţii în spaţii neconvenţionale.