REZULTATE BACALAUREAT 2017. Harta mediilor de 10

Data publicării:
BACALAUREAT EXAMEN SCRIS ROMANA

Rezultatele de la Bacalaureat 2017 arată că 97 de elevi au avut 10 pe linie. Cele mai multe medii de 10 au fost în București, Cluj, Iași și Bihor. În 12 județe, pe de altă parte, nu a fost nici măcar o medie de 10.

Rezultatele la Bacalaureat 2017 au fost publicate pe site-ul Ministerului Educației. Pe baza acestora, geograful Alexandru Drăgan de la Universitatea de Vest din Timișoara a făcut o hartă a mediilor de 10.

Această hartă arată că în București și Cluj au fost cele mai multe medii de 10 – câte nouă. Urmează județele Iași și Bihor, cu câte opt medii de 10.

În județele Argeș, Alba și Sălaj au fost câte cinci medii de 10. Urmează județele Constanța, Maramureș și Vâlcea, cu câte patru medii de 10.

În Arad, Galați și Vaslui, cu 10 pe linie au fost notați câte trei elevi.

Câte două medii de 10 s-au înregistrat în Bacău, Brașov, Dâmbovița, Dolj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Olt, Prahova și Sibiu.

Botoșani, Călărași, Buzău, Gorj, Timiș, Vrancea și Tulcea sunt județele cu o singură medie de 10.

Sunt și 12 județe în care niciun elev nu a reușit să obțină media maximă: Bistrița-Năsăud, Brăila, Caraș-Severin, Covasna, Giurgiu, Ilfov, Mehedinți, Mureș, Neamț, Teleorman, Satu Mare și Suceava.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri