Salariile profesorilor | Eșec la negocieri

Data publicării:
negocieri sindicate captura


Actualizare:

Simion Hăncescu, preşedinte FSLI: „Ministrul Muncii ne-a propus o variantă de 5% de la 1 august 2016, dar este incert ce se întâmplă mai departe în 2017. Se pare că Guvernul vrea să ne mai dea 5% începând cu 1 decembrie 2017. Noi vom transmite această ofertă colegilor din țară și vom lua o decizie.

Anton Hadăr, Alma Mater: „Este un 5% făcut pentru corecturi după cum vă spuneam. Nu este o creștere salarială. La noi corecturi, la alții se pot face creșteri salariale. Greșeala s-a făcut mai demult când s-a stabilit că educația va trebui să mai stea la coadă. Uneori sunt creșteri salariale de ordinul a 7 lei, 10 lei. E drept că nu ne așteptăm să avem corecturi mai mari, dar decizia o au cei pe care îi reprezentăm.”

Marius Nistor, Spiru Haret: „În momentul de față, fără o consultare cu colegii, pe 1 iunie va fi marșul de proteste pe care l-am organizat cu FSLI; ALMA Mater , părinți și elevi.


Sindicaliştii au ieşit nemulţumiţi de la discuţiile pe care le -au avut în weekend cu ministrul Muncii, deşi a fost avansată o creştere salarială, în medie, cu 5%, de la 1 ianuarie 2017.

În afară de proteste, sindicaliştii ameninţă şi cu boicotarea examenelor naţionale. La sfârșitul săptămânii trecute, sindicatele din Educație au refuzat propunerea premierului Dacian Cioloș de creștere a salariilor, în medie, cu 10% de la 1 august 2017. Liderii de sindicat au cerut Guvernului ca Ordonanța privind salarizarea în sectorul public să se aplice, nediscriminatoriu, cel târziu la 1 ianuarie 2017.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri