Sari la conținut

Scandal la Academia de Poliţie din cauza probei la istorie. Instituţia recunoaşte greşeala. Godină: Demisia!

Au fost probleme în acest an la examenul de admitere de la Academia de Poliție 2017, după ce, la proba de istorie, în barem era trecută ca fiind corectă o variantă greşită. Instituţia de învăţământ a comunicat în cursul serii că se va ţine cont de răspunsul corect, nu de barem.

Este vorba despre Grila 22 de la B3, proba scrisă la Istorie, mai precis subiectul: "Marcați pe foaia de concurs litera corespunzătoare ordinii cronologice pe care o considerați corectă:

A. Mihail Gorbaciov devine secretar general al P.C. al U.R.S.S.; (1985)

B. Nicolae Ceaușescu renunță la clauza națiunii celei mai favorizate; (1988)

C. Scrisoarea celor 6. (1989)

a) ABC;

b) BAC;

c) BCA;

d) CAB. Răspunsul corect era a), dar în barem, varianta corectă dată era b).

Instituţia de învăţământ a comunicat în cursul serii că se va ţine cont de răspunsul corect, nu de barem.

„Din informații precise, mai multe grile de corectare au fost greșite, iar acum se ia în calcul o recorectare a lucrărilor. Eu nu mă voi mulțumi cu asta. Va trebui verificat care dintre cei cu note mari au bifat răspunsurile "corecte", conform grilelor de corectare greșite. Au fost întrebări simple la care ei nu aveau cum să dea răspunsurile greșite, numai în cazul în care deja știau că li se vor considera corecte. Și tare mi-e că ne-am cam luptat cu mori de vânt. Eu promit că voi face tot ce îmi stă în puteri ca cineva să răspundă pentru ce s-a întâmplat azi. Nu mă voi mulțumi cu o recorectare și cu o notă mai mare. Vor trebui să răspundă, fie pentru prostie ceea ce se va spune, fie pentru ticăloșie, ceea ce se va nega.
Domnule rector al Academiei de Poliție, pentru acest circ ar trebui să vă dați demisia simultan cu recorectarea. V-ați bătut joc de emoțiile a mii de tineri și părinți care astăzi au plâns”, a scris Marian Godină pe pagina de Facebook.

Candidat pentru a cincea oară la această instituţie de învăţământ, Marian Godină a criticat pe Facebook subiectele care mai degrabă presupuneau ghicirea răspunsurilor corecte.